Stanari Ulice dr. Franje Tuđmana u Biogradu zabrinuti, njihova ulica se ne navodi u rasporedu odvoza komunalnog otpada do kraja sezone?!

Komunalnu djelatnost prikupljanja i odvoza komunalnog otpada na području Grada Biograda na Moru obavlja tvrtka Bošana d.o.o. u stopostotnom vlasništvu Grada Biograda na Moru.

Odvoz komunalnog otpada vrši se organizirano, specijalnim vozilima u dane i vrijeme određeno rasporedom odvoza.

Na internetskim stranicama Bošane d.o.o.  još uvijek stoji stari raspored, koji se odnosio na razdoblje od 1. siječnja do 30. travnja 2019. godine. I premda smo već i u drugoj polovici mjeseca svibnja, novi raspored odvoza komunalnog otpada još nije javno objavljen. Jedino što tamo možemo pronaći a da je novo jest  Raspored odvoza plastične ambalaže, papira i biootpada za razdoblje od 1. svibnja do 30. rujna 2019. godine, koji je sastavljen 16. travnja.

Novi, ljetni raspored Bošane d.o.o. koji se odnosi na razdoblje od 1. lipnja do 30. rujna 2019. godine dobili smo u mjesecu svibnju u omotnici s računom za mjesec travanj .

Sudeći prema novom, ljetnom rasporedu Bošane d.o.o., upitan je odvoz komunalnog otpada za neke stanare na području grada Biograda na Moru, a riječ je o razdoblju do 1. rujna 2019. godine.

Kako je vidljivo prema priloženoj fotografiji, u spomenutom rasporedu konkretno se Ulica dr. Franje Tuđmana ne navodi u Rasporedu odvoza komunalnog otpada za razdoblje od 1. lipnja  – do 31. kolovoza, a isto tako je nema ni u Rasporedu odvoza plastike, biootpada i papira za razdoblje od 1. lipnja do 30. rujna, kako u papirnatom izdanju, tako i u onom rasporedu objavljenom na internetskoj stranici Bošane d.o.o..

Gradski kvart Meterize nešto bolje je prošao, budući je izostavljen iz Rasporeda odvoza komunalnog otpada za razdoblje od 1. lipnja  – do 31. kolovoza, dok se u Rasporedu odvoza plastike, biootpada i papira za razdoblje od 1. lipnja do 30. rujna – ipak spominje. I tako dalje…

Gradska tvrtka Bošana d.o.o. bi trebala ipak ozbiljnije pristupiti izradi svojih rasporeda i kalendara, budući od građana redovito ubire novac za sve svoje usluge.

Nakon plaćenih računa u omotnici za svibanj skupa s računom očekujemo isprike odgovornih.