VIDEO: Kako obnoviti zaduženje knjiga iz Gradske knjižnice Biograd na Moru bez odlaska u knjižnicu

Posudili ste knjigu iz Gradske knjižnice Biograd na Moru i ne možete je vratiti na vrijeme? Nema problema, sad to možete učiniti bez odlaska u knjižnicu, ili telefonskim pozivima knjižnici, iz svojih vlastitih domova ili bilo gdje drugdje u svijetu, što je vrlo važno imati na umu, osobito nedjeljom i blagdanima kad knjižnica ne radi.

Najprije otvorite stranicu: www.gkbnm.hr i doći ćete na službene stranice Gradske knjižnice Biograd na Moru. Kliknete na „ONLINE KATALOG“. Otvorit će vam se stranica na kojoj se u donjem lijevom kutku nalaze „PODACI ZA KORISNIKA“ i klikom na taj dio otvorit će vam se novo, zeleno, polje “CROLIST – Podaci za korisnika”. Traži vam se da unesete broj članske iskaznice i prvih sedam znamenki JMBG-a (dan, mjesec i godina rođenja), unesete ih. I na listi zaduživanih primjeraka odaberete one koje želite još neko vrijeme zadržati kod sebe. U dnu stranice je „POVRATAK“ na početno mjesto.

Video s kratkim i jednostavnim uputama objavila je na Facebooku knjižnica. Slijedite ih i ne morate više nikada plaćati zakasninu.

Zanimljiv je podatak koji se ovdje nalazi: do nedjelje, 24. ožujka 2019. godine najviše puta posuđivani naslov u biogradskoj gradskoj knjižnici jest „Grčke tragedije“, Aeschylus, čak 373 puta!