Biograd Street Music Festival 2019: I ovoga ljeta zabavljat će nas ulični svirači i zabavljači

Ovog ljeta u Biogradu na Moru započet će i treće izdanje Biograd Street Music Festivala, internacionalnog festivala uličnih svirača i zabavljača. Festival će trajati tijekom turističke sezone, cijela dva udarna ljetna mjeseca, od 8.srpnja do 8. rujna 2019. godine.

Sama ideja potječe i realizirana je od strane dogradonačelnika Marijana Stopfera i predstavnika Hrvatske glazbene unije, glazbenika Borisa Hrepića-Hrepe s ciljem da se osvijesti važnost uloge uličnih svirača i zabavljača u urbanoj turističkoj ponudi.

Marijan Stopfer i Boris Hrepić – Hrepa

Prošlog ljeta na festivalu je nastupilo 40-tak izvođača iz Hrvatske, regije i čitavog svijeta (Portugal, Brazil, Japan, Španjolska, Bosna i Hercegovina, Argentina…).

 

Biograd na Moru uličnim sviračima i zabavljačima pruža smještaj, ručak te mjesto za nastup kojih ima više duž popularne biogradske šetnice, sa strujnim priključkom.

Krešimir Baričević

Dobar glas o gradu domaćinu uličnih sviračima i zabavljačima pronio se cijelim svijetom, i već je do sada za nastupajući festival, kaže izvor,  stiglo petnaestak prijava iz čitavog svijeta.

Izvor: Sound Guardian