U sjećanje na Zorka Pedisića (6. 2. 1942. – 24. 3. 2021.) jednu od klupskih legendi HNK Primorca

Zorko Pedisić rođen 6. veljače 1942. godine, preminuo je na današnji dan 2021. godine.

Ostavio je neizbrisiv trag u povijesti biogradskog nogometnog kluba HNK Primorac čijim je postao članom 1965. godine. Njegov dolazak u klub bilo je vrijeme završne izgradnje i uređenja novog igrališta na Meterizama. I sam je bio angažiran u tim radovima koje su se u ono vrijeme zvale „radne akcije“ kada su svi u tome rado volonterski pomagali. Zemlja za travnjak dovozila se iz Vrane.

Primorac je tada igrao s klubovima iz okolice, a Zorko je bio zadnji obrambeni igrač. Predsjednik kluba bio je Tome Pribilović, a trener bivši igrač Slavko Ćurković.

Poslije se Zorko trbuhom za kruhom uputio u Švicarsku gdje je, istodobno zarađujući za egzistenciju, nekoliko godina amaterski igrao i nogomet. Po povratku je na poziv Drage Zagorca ponovno zaigrao i u Biogradu na Moru. Njemu je „Primorac“ uvijek bio na prvom mjestu i nije se kolebao pomoći klubu.

Nakon toga, prihvatio se trenerskog poziva. „Primorac“ je okupljao mlađe igrače, stvarao pionirsku i juniorsku momčad, što su u Zorkovo vrijeme bile jedine službene natjecateljske kategorije i on se poprilično angažirao oko toga. Okušao se u trenerskom poslu trenirajući uraste od onih najmlađih igrača do veterana.

Njemu je „Primorac“ bio, što je više puta isticao, nukleus nogometnog miljea na području nekadašnje Općine Biograd odnosno današnjeg Grada Biograda na Moru i mjesta koje mu gravitiraju. Zato je kasnije s ostalim igračima sudjelovao u utemeljenju veteranske momčadi, koja je njima igračima predstavljala i više od simbolike.

Vedre i vesele naravi Zorko Pedisić bio je i zaposlenik Hrvatske pošte obavljajući poslove poštara u vrijeme kada s dostavom pošte nismo imali problema kao što ih imamo danas.

Počivao u miru Božjem dragi naš Zore.