Kako do nove knjige Ivana Mitrovića “Povijest Hrvata Krmpota, Medviđe i Zelengrada”?

Ovih dana iz tiska izlazi i treća knjiga „Povijest Hrvata Krmpota, Medviđe i Zelengrada II“, autora Ivana Mitrovića iz Rijeke. Prvu knjigu naslova „Župa Medviđa – prilozi za povijest objavio je Ivan Mitrović s Marijanom Mitrovićem 2008. godine, a drugu knjigu „Povijest Hrvata Krmpote, Medviđe i Zelengrada Ivan Mitrović objavljuje 2011. godine.

Najnovija knjiga je vrijedna monografija župe Medviđa u kojoj je prezentirana povijest mjesta navedenih u naslovu na  čak impresivnih 900 stranica teksta.

Korice knjige su u boji kardinalskog plašta i kape, jer je riječ o monografiji katoličke župe, navodi autor knjige, Ivan Mitrović, koji je na pisanje knjige uložio svoja vlastita sredstva i donacije, svoj trud i veći dio svog slobodnog vremena u proteklih pet godina.

Cijena knjige je 300, 00 kuna, a dostavlja se pouzećem. U cijenu knjige nije uključena poštarina, tako da svaki kupac knjige uz cijenu knjige posebno plaća i troškove dostave.

Narudžba se šalje autoru knjige putem Facebooka tako da se u inbox profila Ivan Mitrović napišu osnovni podatci (ime, prezime, adresa i dr.). Ili se jednostavno pošalje preko autorove e-mail adrese imitrovic@net.hr ili putem broja za kontakt: 091/766-2564.

Pošto je veliki broj građana grada Biograda na Moru porijeklom iz župe Medviđa, vjerujem da će mnogi kupiti ovu vrijednu knjigu izravno od autora na gore navedeni način.

Između ostalog, u knjizi su navedena rodoslovna stabla za sve osobe župe Medviđa koje su tamo rođene u posljednjih 230 godina, kao i rodoslovna stabla prvih generacija osoba koja su od tamo odselila, tako da se u knjizi nalaze svi moguće utvrđeni podatci za oko 8 000 osoba. Čitanjem knjige izravno saznajete i o svojim precima.