Aplikacija „Moj Biograd“ ponovno u funkciji, a vanjska rasvjeta…

Aplikacija „Moj Biograd“ koju smo na sva zvona hvalili, ka’ i žmigavac – radi, pa ne radi, pa opet radi. Naime, nije radila tj. na tražilicama joj se prije par dana nije moglo pristupiti kako bismo mi obični građani prijavljivali i kako bi za to zaduženi pregledavali naše prijave i potom nadležni rješavali komunalne probleme u gradu Biogradu na Moru.

A to smo opazili kada smo htjeli prijaviti da u našoj ulici kod kućnog broja xy vanjska rasvjeta ne radi. Bilo je to prije tri dana.

Onda nam je netko od vas čitatelja istoga dana u nekoj od naših Facebook grupa napisao da je za vanjsku rasvjetu zadužena „Bošana“ i da je najbolje zvati Grad Biograd na Moru direktno. Dali ste nam i kontakt broj: 383 150.

Okrenuli mi drugi dan taj broj, javio se Grad Biograd na Moru (barem se tako čovjek s druge strane predstavio) i na naš upit tj. objasnili smo mu zbog čega zovemo, odgovorio je da Grad Biograd ne rješava probleme vanjske rasvjete, već „Bošana“, kao što nam je prethodno netko od naših čitatelja i napisao. Tražili smo ga kontakt broj „Bošane“ i dao nam je nekoliko brojeva na koje se nitko nije javljao. Doduše, bilo je već oko podne, pa su ljudi valjda završili radove sa strankama.

Onda smo preko messengera Facebook stranice Grada Biograda na Moru, gdje smo prijavili da aplikacija „Moj Biograd“ nije dostupna i da imamo problema s vanjskom rasvjetom, dobili dvije e-mail adrese i tamo pisali – jedno pismo Gradu Biogradu na Moru, drugo „Bošani“.

Iz „Bošane“ su nam jučer odgovorili da je aplikacija proradila i da je problem vanjske rasvjete, koji smo im također prijavili, uzet u proceduru te da će biti riješen u što skorijem roku. Njima je išla skrivena kopija poslana, a Gradu Biogradu na Moru išao je obični mail. Također smo iskoristili priliku i upozorili da naša ulica nema nogostupa (nismo se sjetili tog izraza, već napisali – pločnika za pješake) i na mlađe punoljetnike koje se voze našom ulicom u alkoholiziranom stanju i neki od njih rade štetu. O tome MUP ima više saznanja i očevidnik. Iz „Bošane“ su nam to odgovorili, ne znajući da je njima išla skrivena kopija,  da oni nisu za to nadležni i da taj problem prijavimo Gradu Biogradu na Moru. Grad Biograd na Moru na sve to još nije ništa odgovorio.

Onda smo se jučer nakon plaže opet dohvatili Facebooka i iz Grada Biograda na Moru zatekli poruku da je aplikacija „Moj Biograd“ opet u funkciji.

Bože nam daj strpljenja i da će se i ta vanjska rasvjeta riješiti. A riječ je o stupovima na dva mjesta u ulici na kojima valjda treba samo zamijeniti žarulju. Više nam se ne da tapkati u mraku. Kad zasvijetli, javit ćemo vam.

U prosincu 2021. kada biste pokušali pristupiti aplikaciji, pojavilo bi se upozorenje „dangerous“, „deceptive site ahead“ i dr. što je sugeriralo da je aplikacija imala neki žešći sigurnosni problem, kao na slici: