Preminuo sin Mira Barešića, Ivan Viktor Barešić (12.11.1987 – 6.10.2021.)

Društvenim mrežama proširila se vijest da je preminuo Ivan Viktor Barešić, sin hrvatskog emigranta Mira Barešića.

Uz zajedničku fotografiju od voljenog brata oprostila se danas Andrea Jelena na svom Facebook profilu.

“Ivan Viktor Barešić, sin je znamenitog emigrantskog boraca za hrvatsku slobodu i junaka Domovinskog rata Mire Barešića. Dugogodišnji aktivan član Hrvatskog kraljevskog vijeća od 2019. godine, u kojem je vršio nekoliko dužnosti. Predan ka idealima ljubavi prema našem narodu, kruni i vjeri u Krista. S velikom tugom se opraštamo od našeg dragog člana koji iza sebe ostavlja ožalošćenu obitelj sa suprugom i dvoje djece, majkom i sestrom, te mnogobrojnim rođacima, prijateljima, kolegama i poznanicima.”, objavljeno je na stranici Hrvatsko kraljevsko vijeće – HKRV.

“Mislav Paradžik i Viktor Barešić pod zemlju, a Saša Perković na Pantovčak, Karlo Ressler u Bruxelles, Branko Hrvatin u Vrhovni sud…
Tako je to u (njihovoj) Hrvatskoj, skrojenoj po Tuđmanovoj komunističkoj mjeri.
Ivan Viktor Barešić, počivao u Miru Božjem.
Iskrena sućut obitelji”, napisao je osnivač HSP-a Dobroslav Paraga na svom Facebook profilu.

“Ivan Viktor Barešić – sa nama je! Laka ti zemljica dragi prijatelju imao sam te čast poznavati i razgovarati s tobom. Napustio nas je Ivan Viktor Barešić sin pokojnog Mire Barešića. S nama je! Neka ti je laka Hrvatska zemljica. Počivao u Miru božjem. U raj poveli te anđeli.”, navodi se u opisu videa (u prilogu) na HOS-ovom YouTube kanalu:

Preranom smrću Ivan Viktor Barešić iza sebe ostavlja ožalošćenu obitelj, rodbinu, prijatelje, kolege, poznanike… Iskrena sućut svima ožalošćenima.