Profesorici Davorki Demo u Srednjoj školi Biograd na Moru novo priznanje

Tijekom provedbe projekta na eTwinning platformi za odgojno-obrazovne djelatnike u školama europskih država sudionica profesorica Srednje škole Biograd na Moru, Davorka Demo, stekla je oznaku kvalitete za srednjoškolski projekt My Literacy Glasses.

Tijekom provedbe eTwinning projekta korištene su pedagoške inovacije, a u projektu su, uz profesoricu Davorku Demo, sudjelovali tri učenika 4. b. razreda Srednje škole Biograd na Moru.

Čestitamo profesorici Demo i učenicima škole na ostvarenom uspjehu u ovoj najzanimljivijoj obrazovnoj zajednici u Europi!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prošle godine na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike, među kojima i profesoricu Davorku Demo iz biogradske srednje škole. Ova profesorica ekonomske grupe predmeta u Srednjoj školi Biograd na Moru nagrađena je prema kriterijima izvrsnosti resornog ministarstva.

Profesorica Davorka Demo, koja ima status profesorice savjetnice, pod pokroviteljstvom Školske knjige, napisala je udžbenik “Statistika” za srednje strukovne škole zanimanja ekonomist/ekonomistica te uz to i radnu bilježnicu koja ide uz udžbenik. Udžbenik je nastavila pisati na temeljima svog cijenjenog, na žalost preminulog, profesora Ivana Šošića koji joj je predavao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

 Izvrsna profesorica Davorka Demo bila je mentorica ekipi iz Srednje škole Biograd na Moru koja je 2019. godine osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu iz statistike.

Državno prvenstvo iz statistike 2019. – proglašenje pobjednika