Profesorica Davorka Demo u Srednjoj školi Biograd na Moru nagrađena je prema kriterijima izvrsnosti i među 504 je najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike. Za ovogodišnju nagradu prijavilo se 1769 kandidata između kojih je povjerenstvo za nagrađivanje odabralo 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. godini, te su oni nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto.

S obzirom na epidemiološku situaciju, protekli tjedan održana je online dodjela na kojoj se nagrađenima  obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima.

Kako je još ovo proljeće pojasnilo resorno ministarstvo, najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabirali su se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije koje su se vrednovale uključivale su: mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja, i slično.

Imena dobitnika nalaze se na sljedećoj poveznici.

Iz Biograda na Moru nagrađena je prema kriterijima izvrsnosti Davorka Demo, profesorica ekonomske grupe predmeta u Srednjoj školi Biograd na Moru.

Profesorica Davorka Demo, koja ima status profesorice savjetnice, pod pokroviteljstvom Školske knjige, napisala je udžbenik “Statistika” za srednje strukovne škole zanimanja ekonomist/ekonomistica te uz to radnu bilježnicu koja ide uz udžbenik. Udžbenik je nastavila pisati na temeljima svog cijenjenog, na žalost preminulog, profesora Ivana Šošića koji joj je predavao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Profesorica Davorka Demo bila je metorica ekipi iz Srednje škole Biograd na Moru koja je 2019. godine osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu iz statistike.

Kao što smo vidjeli, zavirivši u prethodno naznačenu poveznicu, osim profesorice Davorke Demo u Srednjoj školi Biograd na Moru, među 504 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika s područja cijele Hrvatske, još ih je sedmero iz Zadarske županije.

Najbolje učiteljice i profesorice u Zadarskoj županiji tako su ove godine proglašene: Anita Žepina iz OŠ Benkovac, Elvira Vučković iz OŠ Petar Zoranić iz Nina, Marina Ćurković iz OŠ Petar Zoranić iz Stankovaca, Davorka Demo iz SŠ Biograd na Moru, Anita Mustać iz OŠ Šime Budinića te Jasmina Sandalić iz iste škole, Renata Ruić Funčić iz Gimnazije Franje Petrića te Tihana Magaš iz Gimnazije Vladimira Nazora.

Srednja škola Biograd na Moru – promotivni video iz 2013. godine: