NAORUŽANI DOBROM GLAZBOM: Na oduševljenje brojnih posjetitelja, hrvatska vojska zasvirala u Biogradu jazz, rock, swing i latino ritmove (VIDEO)

Tijekom svoje mini ljetne turneje Jazz orkestar oružanih snaga RH nastupa na nekoliko lokacija u Zadarskoj županiji. U srijedu su nastupili na pozornici ispred zgrade Gradske uprave na biogradskoj rivi, u utorak su bili u Zadru, a danas će zasvirati u Bibinjama.

Vrhunski profesionalni glazbenici u suradnji s izvrsnim vokalom, Adalbertom Turnerom Jucijem, pjevačem i glumcem iz zagrebačkog kazališta Komedija, održali su u Biogradu na Moru koncert za pamćenje. Još jedan poseban gost ove večeri, Marko Kutlić, u čast neprežaljenog Olivera Dragojevića, otpjevao je s orkestrom „Nocturno“ i „Moj galebe“.

Tijekom večeri majstori svog zanata i akademski potkovani glazbenici s dugogodišnjim iskustvom nastupa u zemlji i nozemstvu nizali su cijeli spektar svjetski poznatih jazz, swing i evergreen skladbi poput „La Bamba“, „Guantanamera“, „Strangers In The Night“, „My Way“, „Fly Me to the Moon“, „You Can Leave Your  Hat On“.

Odsvirale su se i brojne druge skladbe i uspješnice koje su drage svim dobnim skupinama poklonika. Bila je ovo iznimna večer puna plesa i senzualnog ritma, nešto što se uistinu rijetko viđa.

Neovisno o njihovom nazivu koji glasi „Jazz orkestar OSRH“, oni nisu striktno vezani samo uz jazz, već izvode glazbu za široke mase, između ostalih sve moguće stare rock standarde iz ’50.-ih, ’60.-ih i 70.-ih, najčešće Franka Sinatre, Toma Jonesa i dr. te kvalitetne domaće uspješnice.

Orkestar vodi Davor Dropuljić, svestrani glazbenik iz Zagreba, koji je uz to član grupe Swingersi i dobitnik Porina.

Jazz orkestar koji djeluje kao klasičan big band, s pet saksofona, flauta, četiri trombona, četiri trube i ritam sekcija, predstavili su se biogradskoj publici po drugi put, ali uvijek oni naprave fantastičnu atmosferu. Publika je nastup popratila svojim glasovima i ponekim plesnim korakom, a dugim i snažnim pljeskom pokazali su ocjenu ove večeri.

Naoružani izvrsnom glazbom, ovi iznimni glazbeni virtuozi počastili su nas svojim sjajnim nastupom pred sam početak kolovoza. Bila je ovo večer koja će se još dugo pamtiti.