Djeca iz Dječjeg vrtića Biograd i učenici Osnovne škole Voštarnica zajedno u videospotu “Pjesma sreće” slave ljubav, sreću, radost, optimizam… <3

Danas je Osnovna škola Voštarnica putem svog YouTube kanala široj javnosti predstavila novi videospot pod naslovom „Pjesma sreće (Ulicama grada) – OŠ Voštarnica – Zadar”.

Pjesma autora Nene Belana „Ulicama grada (Pjesma sreće)“ odabrana je za izradu videospota kao pjesma koja slavi radost, sreću, optimizam, ljubav, prijateljstvo i povrh svega sunce kao izvor života, a podudara se sa stilom života kakav njeguju Dalmatinci i Zadrani.

Cilj videospota je bio prikazati inkluziju koja je ostvarena kroz metaforu sunca. To bi značilo da unatoč brojnim preprekama koje društvo stavlja pred djecu, zajedništvo i prijateljstvo osvjetljavaju i olakšavaju put ka samostalnosti i ostvarenosti u životu.

U videospotu je sudjelovalo 62 učenika Osnovne škole Voštarnica, uz suradnju 9 djece Dječjeg vrtića Biograd – stoji u opisu videospota.

Osnovna škola Voštarnica jedina je posebna odgojno-obrazovna ustanova u Zadarskoj županiji u kojoj se provodi osnovno školovanje učenika s većim teškoćama u razvoju. Odgojno-obrazovni rad temelji se na posebnim nastavnim planovima i programima primjerenim individualnim potrebama i mogućnostima učenika.