Biogradski KUD Kralj Tomislav nastupio na Smotri folklora Zadarske županije u Zadru

Smotra folklora Zadarske županije održavala se protekla dva dana, četvrtak i petak, u Zadru, u sklopu manifestacije Etno dani i ove godine okupila je 32 umjetnička društva iz jadranskog i dinarskog dijela Zadarske županije.

U petak, 1. lipnja, drugu i završnu večer održavanja Smotre folklora, uz ukupno 16 kulturno-umjetničkih društava i udruga, biogradski KUD Kralj Tomislav publici u Zadru predstavio se izvornim kolom i pjesmom „Divojka je ružu brala“.

Osim KUD-a Kralj Tomislav iz Biograda na Moru, na Smotri folklora u petak nastupili su sljedeći KUD-ovi: Sv. Mihovil (Poljana, otok Ugljan), Zadarski Tanac (Zadar), Vukšić (Vukšić), Kunjka (Tkon, otok Pašman), Sv. Roko (Sv. Filip i Jakov), Điran (Ugljan, otok Ugljan), Vrana (Vrana), Kukljica (Kukljica, otok Ugljan), Sidraga (Tinj), Ivan Goran Kovačić (Bibinje), Sveti Šime (Rtina), Carza (Poličnik), Sv. Ivan Glavosijek (Donje Raštane), i KUU Fortuna iz Ražanca.

Kroz Smotru folklora u dva dana održavanja prezentirale su se prvenstveno osobitosti glazbeno – plesnog folklora i nošnji s cijelog zadarskog područja, a oni su, zapravo, najprepoznatljiviji simboli kulturnog identiteta i važan dio kulturne baštine.

Foto: Facebook