Zadarsko-filipjanski bend „Jeremiah’s“ pobjednici HGF-a, nagradu preuzeli na završnom tulumu u Zaboku

Po prvi put smo nastupili na Ha|Ge|eF-u, poklopilo se i da smo prvi nastupom otvorili finalnu večer i zaista nismo očekivali pobjedu. S druge strane dali smo sve od sebe, nosila nas je nada, a energija je stvarno bila pozitivna. Ovo je iznenađenje za nas i naravno da smo sretni s ovom titulom!“, izjavila je Mirta Juran u ime pobjednika 22. izdanja Ha|Ge|eF-a, zadarsko – filipjanskog sastava Jeremiah’s koji nam već u ranu jesen najavljuje svoje studijsko izdanje snimano na dva kontinenta.

U srijedu, 30. svibnja u zabočkom ZCUK Regenerator otvoren je 22. Ha|Ge|eF, najdugovječniji hrvatski festival nove glazbe. Predstavljeni finalisti, Jeremiah’s, Sowas, dno., Cyber Hate i Home Conflict, svojim energičnim nastupima osigurali su još jednu fenomenalnu epizodu festivala, a druženje je nastavljeno do kasno u noć uz nastupe neponovljivih Let 3 i Mašinko. Paralelno s programom u ZCUK Regenerator, na Ljetnoj pozornici Polanović održan je program HGF Classic gdje je kao headliner nastupila grupa Nola u sklopu turneje kojom slave 25 godina aktivnog djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Sjajna svirka svih bendova i različitost glazbenih stilova bila je pravi izazov za festivalski žiri, a isto tako i za bendove koji, tradicionalno, također biraju najbolji bend u konkurenciji. Žiri u sastavu – Matija Mlinarec, voditelj Humske udruge mladih i predstavnik partnerskog festivala Hoomstock, Petar Šundić, direktor partnerskog BedemFEST-a iz Nikšića, Nikola Knežević, urednik portala Music-Box.hr, Emanuela Tomino, urednica portala Mixer.hr i Goran Vrgoč, direktor festivala, odlučio je da titulu najboljeg Ha|Ge|eF benda 2018. godine osvaja bend Jeremiah’s. U izrazito tijesnoj odluci, izbor žirija potvrdio je i izbor samih bendova u konkurenciji koji su također, zbrojem bodova, Jeremiah’s izabrali za najbolji.

Jeremiah’s su nagradu preuzeli na tradicionalnom, završnom koncertu i tulumu u Zaboku u petak 1. lipnja, u ZCUK Regenerator, gdje su im se, kao ovogodišnjim pobjednicima, na pozornici pridružili i pobjednici prethodnih godina – zagrebački bend Lika Kolorado i karlovački Tight Grips, EKV tribute bend iz Nikšića te fenomenalni TBF kao headliner završnice 22. HaGeeF-a! 

Osim tradicionalnog „HaGeeF – Kamena temeljca“, pobjednici su osvojili objavljivanje EP ili LP albuma, što će pratiti odgovarajuća Ha|Ge|eF PR podrška u suradnji s agencijom Polak Media, GigPin account + press & ponudu za nastup prema GigPin klubovima u Europi, a zasvirat će na partnerskim hrvatskim i regionalnim festivalima.

Jeremiah’s, pobjednici HGF-a 2018.

Izvor: HGF