Primorčev dragulj Vice Birkić na putu od biogradskog Primorca do splitskog Hajduka

Još nedavno kroz medije zapažen je mladi, talentirani Vice Birkić, izrastao u Školi nogometa HNK Primorca, prepoznat po svojoj fantastičnoj igri za matični klub i nerijetko proglašavan za najboljeg igrača utakmice. Danas trenira na Poljudu s juniorima Hajduka.

Naime, ovo proljeće igrao je Vice u kadetima, potom i prvoj momčadi HNK Primorca, gdje se predstavio kao izuzetno dobar igrač.

„Vice, to je dragulj kojeg moramo posebno pripremati. Istina treba ga ubaciti u žrvanj, našu nogometnu kolotečinu neka se čeliči igrajući jer samo tako može postati pravi igrač.“, svojedobno je o Vici govorio Leo Šarić, sportski direktor kluba.

Sedamnaestogodišnji Vice izdanak je nogometne škole Primorca, ali i obiteljske nogometne loze. Njegov otac Željko, stric Amarildo, ali dida Ante zvani Trćo igrali su nogomet. Kao strastvenim ljubiteljima nogometa, moglo bi se reći da je njima nogomet  i stil života.  Oni obiteljski naprosto žive nogomet, pa je Vice logičan slijed takve obiteljske tradicije.

Vice Birkić iz Biograda na Moru na splitskom Poljudu

Eksplozija nadarenosti ovog 17-godišnjaka iz Biograda na Moru, planula ovog proljeća, nikako nije promakla ni oku stručnjaka nogometnog vodstva Hajduka, te su ga pozvali da se priključi Hajdukovoj juniorskoj ekipi. Drugim riječima, zbog objektivne procjene stručnog tima NK Hajduk, naš Vice trenutno odrađuje treninge na Poljudu, s juniorima Hajduka.

Vjerujem da će Vice opravdati svoj talent u zajedništvu s juniorima Hajduka, a vrijednosti koje oni tamo razvijaju kod svojih igrača: poštovanje, trud, timski rad, samopouzdanje, odgovornost, poniznost, strpljenje, Vice je već stekao u svojoj kući. Vjerujem da će se Vice svojim upornim radom i zalaganjem jednoga dana nametnuti kao vrhunski igrač i ostati tamo gdje mu je objektivno i mjesto, s najboljima u nogometu. Sretno ti bilo Vice!

No do tad, u priloženom videu, pogledajmo s čime se Vice trenutno bavi tj. kako izgleda trening juniora Bilih.