Srednja škola Biograd na Moru ima državne prvake na Europskom statističkom natjecanju

Ekipa LUCKY, koju čine učenici Srednje škole Biograd na Moru Karlo Fuzul 4.b, Sara Brković 3.b i Mateo Mitrović 3.a, a mentorica im je profesorica Davorka Demo, državni je prvak u statistici u kategoriji A: 3. i 4. razred.

Srednja škola Biograd na Moru se i ove godine priključila Europskom statističkom natjecanju, kojeg organizira Državni zavod za statistiku, a pod pokroviteljstvom je i  Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Riječ je o jedinstvenom natjecanju koje promiče statističku pismenost, a organizira ga Eurostat u suradnji s brojnim nacionalnim statističkim uredima.

Ekipa LUCKY iz Srednje škole Biograd, sa svojom mentoricom Davorkom Demo, je u drugi krug u kategoriji A 3. i 4. razred ušla zajedno sa 68 ekipa iz cijele Hrvatske. Na kraju ocjene stručnog žirija kojeg čine dr. sc. Ksenija Dumičić, prof. Toni Milun, izv. prof. dr. sc. Nenad Šuvak, prof. dr. sc. Anamarija Jazbec, dip. ing Dunja Mazzocco Drvar, dr. sc. Davor Galinec, dr. sc. Andrea Galić Nagyszombaty, naša biogradska ekipa osvojila je 1. mjesto.

Čestitamo svim članovima ekipe za doprinos konačnom rješenju zadatka. Bravo!

Prezentacije pobjedničkih radova možete pogledati ovdje: https://natjecanje.dzs.hr/prezentacije_pobjednika.html

Ekipi poželimo sreću na europskoj fazi koja je započela 1. travnja a završava 11. svibnja.

Foto/ilustracija/arhiv: https://biograjski.com/2019/03/30/ucenici-srednje-skole-biograd-na-moru-trijumfirali-na-nacionalnoj-statistickoj-olimpijadi-slijedi-im-europska-faza-natjecanja/

Izvor: Srednja škola Biograd na Moru