U Biogradu je preveć sr*nja da bismo komentirali WC školjke?

Većina vodećih medija prenijela je vijest o WC školjkama postavljenim ispred zgrade gradske uprave Grada Biograda na Moru. No ostali su uskraćeni za komentar aktualnog gradonačelnika. I osim toga, stječe se dojam da je o ovoj umjetničkoj instalaciji do sada gotovo sve rečeno. Međutim, i dalje se ne zna tko ju je postavio i što komu predstavlja. Izostanak reakcije gradskog komunalnog poduzeća i njegovih djelatnika koji su nadležni za uklanjanje rabljenih WC školjki upućuje na performans lokalne vlasti na čelu s gradonačelnikom. I tako ukrug…

Činjenica jest da je grad Biograd na Moru još od 12. lipnja 2014. godine počeo biti pokriven kamerama, kada su na dvije lokacije postavljene prve What’sUp cams web kamere, a danas su te kamere skoro pa ostale slijepe na zbivanja u gradu. Čemu one uopće služe?

Prva „LiveCamCroatia“ (kamera 1) smještena je na križanju ulica Trg kralja Tomislava i Ulice Tina Ujevića, prati dinamiku kretanja mještana i ljudi koji su se ovdje došli odmoriti te nudi prelijep pogled na more, jahte i brodice privezane za obližnji mul. Zanimljiv je detalj koji se vidi na ovom mjestu i spomenik kralju Tomislavu postavljen za 1000-tu godišnjicu hrvatskog kraljevstva. Jasno se vidi spomenik koji ima oblik obeliska, inače sastavljenog u tri dijela od istarskog kamena s urezanom hrvatskom krunom i staropleternom ornamentikom.

Ova kamera „vidjela je“ nekoga i vrijeme kada je taj donosio WC školjke, a video snimak pogledajte na našoj Facebook stranici:

Izjave vezane za „misterioznu“ pojavu wc školjko ispred zgrade gradske uprave dao nam je jedan od gradskih vijećnika, koji kaže:

„Važnije pitanje od toga je zašto će građani grada Biograda po novoj odluci o zbrinjavanju komunalnog otpada jediničnu minimalnu javnu uslugu plaćati 30% skuplje. Već smo po staroj MJU plaćali više od stanovnika otoka Pašmana koji, da bi odvezli otpad na odlagalište u Polaču, gdje i gradska firma Bošana vozi naš otpad, moraju koristiti i trajekt. Naše odlagalište je zatvoreno zbog toga što ova vladajuća garnitura nije provodila upute nadležnog ministarstva, pa je zatvoreno, iako je napunilo tek pola kapaciteta.“

Uz lokalnu vlast neimenovani izvor navodi i 5 kaznenih prijava DORH-u i USKOK-u podnesenih još prije godinu i više dana, gdje ne vidi da se po njima išta radi. Ističe kako jedan gradski vijećnik iz redova HDZ-a devastira državnu šumu probijajući sebi prolaze do kampa kojeg radi, a pitanje je ima li za to uopće dozvolu budući da je na tom dijelu industrijska namjena zemljišta. Zatim spominje dogradnju centralnog dječjeg vrtića, gdje je potrošeno 7 600 kg željeza (98.000,00 kuna) za površinu od 62 m2 i za tu istu površinu instalacija struje iznosila je 130.000,00 kuna, za stolariju je plaćeno 107.000,00 kuna i sl.

„Dakle, kao što vidite ovo su po meni bitnije teme o kojima treba javno progovoriti, nego tražiti vijest u tome što netko poput nekog uvrijeđenog pubertetlije slaže WC školjke ispred zgrade gradske uprave i hini da to rade neki nezadovoljni građani, a sve navodno zbog toga što nije dobio ništa od paketa koji je nedavno podijelio ministar Butković.“, zaključuje naš neimenovani izvor.

Smatrate li da se u Biogradu na Moru s godinama nagomilalo i preveć sr***a da bismo komentirali nekakve WC školjke?