MNK Gauni: BIOGRAD IMA KADETSKE PRVAKE 1. HMNL REGIJE JUG!

Mile Uroda, predsjednik biogradskog kluba MNK Gauni prije par dana pposlao nam je sljedeće priopćenje koje smo odlučili podijeliti s našim čitateljicama i čitateljima iz razloga što su njihova priopćenja nadasve zanimljiva i govore o nevjerojatnim sportskim uspjesima ovog malonogometnog kluba. U nastavku pročitajte o čemu se radi.

Nakon što su seniori u posljednjem kolu učinili nemoguće te iskoristili kiks MNK Plovanije, te istu preskočili pobjedom nad MNK Puntamikom i 10. mjestom osigurali ostanak u 1. ŽMNL bez kvalifikacija, kadeti Gauna su se napunili pozitivnom energijom i vjerom da ipak imaju izgleda u uzvratnoj utakmici finala 1. HMNL REGIJE JUG i nisu se prevarili.

Od prve minute susreta Gauni su bili bolji takmac. Dupkom ispunjena dvorana Doma Športova u Vrgorcu stvorila je kontra efekt među igračima. Naime, domaćim mladićima pritisak je očito bio prevelik, dok je užarena atmosfera za goste bila motiv više. Gauni su poveli već u 1. minuti pogotkom Šimuna Erlića te na samom startu zaledila gromoglasnu publiku.

Do poluvremena poravnava Ivano Raos nakon nesmotrene pogreške obrane gostiju. U drugo poluvrijeme obje momčadi ulaze punim intenzitetom.

Vrgorčani imaju veći posjed, ali Biogradci su konkretniji.

U 20. minuti sijevnula je jedna kontra Gauna te Šimun Erlić lijepo proigrava Leona Golema koji matira vratara Vrgorčana za veliko slavlje gostiju. Međutim, nakon svega 3 minute Ivo Šimun Barišić potezom utakmice poravnava na 2-2 prekrasnim volejom sa 9 metara. Uslijedili su penali, a tek u 11. seriji vratar i kapetan Gauna Maro Galešić prvo brani penal, a zatim preuzima odgovornost i zabija za veliko i neočekivano slavlje iz dana u dan sve većih i priznatijih Gauna.

Ovaj uspjeh je tim veći, što Zadarska županija i Nogometni savez Zadarske županije u futsalu pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza imaju doista minimalistički i skroman manevarski prostor i mogućnosti. Ovim uspjehom Nogometni savez Zadarske županije uzdigao se u ravnopravan odnos sa ostalim Savezima te će se napokon možda i prelomiti ideja o pokretanju seniorskog futsal natjecanja u Zadarskoj županiji pod ingerencijom HNS-a i NSZŽ-a. Naravno, i ta ideja se nekada činila nemogućom, ali opet svjedoci smo da postoje trenutci KADA NEMOGUĆE POSTANE MOGUĆE.

Kadeti MNK Gauni iz Biograda n/M prvaci regije jug HNS-a!