Duje Jurić iz Biograda na Moru prvak Dalmacije u bacanju vorteksa!

Proteklog vikenda u organizaciji ASK Split održavalo se u Splitu prvenstvo Dalmacije za starije limače. Predstavnik AŠK Rogovo iz Svetog Filip i Jakova na prvenstvu bio je Duje Jurić iz Biograda na Moru.

Duje Jurić  je u bacanju vorteksa, imitaciji koplja za mlađe dobne skupine, ovom prigodom ostvario uvjerljivo najbolji rezultat i stekao titulu prvaka Dalmacije.

Njegov rezultat ove godine je 60.25 metara. Prisjetimo se, Duje Jurić je prošle godine na ovom natjecanju imao rezultat 50.31 metar, što je do tada bio treći najbolji rezultat u Hrvatskoj prema tablici Hrvatskog atletskog saveza. Iste godine je s rezultatom 53,36 metara u Varaždinu, na pojedinačnom državnom prvenstvu u atletici za mlađe i starije kadete i kadetkinje, osvojio naslov prvaka Hrvatske.

Duje Jurić u Varaždinu

Ovo je ujedno bio i osobni rekord nadarenog Duje, kojeg je ove godine opet nadmašio, a Dujina osvojena titula prvaka Hrvatske najveći je uspjeh nekog atletičara iz AŠK Rogovo u desetogodišnjoj povijesti kluba.

Duje Jurić na zasluženom tronu u Splitu

Duje je u istoj disciplini pobjednik Erste plave lige, jedinstvene dječje atletske lige namijenjene svim učenicima od trećeg do šestog razreda osnovnih škola Hrvatske, za 2017. godinu.

Dujin uspjeh, dakle, nije slučajan, već se iz godine u godinu niže u kontinuitetu. Bravo Duje! Čestitke upućujemo Duji i njegovim trenerima.

Duje Jurić se okušao i u sportskom ribolovu, pa je nedavno na tradicionalnom Kupu grada Biograda u sportskom ribolovu ostvario dobar rezultat među nekoliko godina starijim natjecateljima.