Što se ono na Katarini obnavlja i gradi?!

Sveta Katarina, otočić nasuprot Biograda na Moru, našao se na našim stranicama 11. siječnja 2020. godine, kada smo pisali o akciji čišćenja prostora oko svjetionika koju su organizirali Općina Tkon, biogradska Šumarija u volonteri iz Tkona. Tada smo objavili fotografiju:

Otprilike godinu dana nakon toga prisjetili smo se i idejnog projekta vjenčaonice na Katarini, koji nikada nije zaživio.

Temeljem dojave čitatelja, objavili smo o sirovim strastima na ovome otoku. Ne treba ni spominjati koliku je pozornost zadobio prethodno spomenuti  članak.

Nedavno smo morskim putem obilazili ovaj otok i opazili da su građevinski radovi u punom zamahu, kako na samoj zgradi kod svjetionika, tako se natrpava, gradi i uređuje njen okoliš i sve ono što bi po definiciji trebalo biti pomorsko dobro.

Prema onome što smo uočili, intervencije su uzele maha i promjene su i te kako uočljive. Pogledajte ih u našoj galeriji slika:

Na našim stranicama objavili smo VIDEO u kojem smo s naše strane spomenuli neke službene odluke Grada Biograda na Moru i prostorne planove…