PROGRAM DANA VITEZOVA VRANSKIH: Podno Maškovića hana u Vrani i Pakoštanima uz viteške igre i tabore, srednjovjekovne zanate, kuhinju, trbušne plesačice, pomorsku bitku… slijedi nam tri dana nezaboravnog povijesno – scenskog spektakla

Udruga Vitezova vranskih u suradnji s Općinom Pakoštane i TZO Pakoštane i ove godine organizira veliki povijesno scenski spektakl pod nazivom „Dani vitezova vranskih”, koji se održavaju 17. i 18. kolovoza u Vrani te 19. kolovoza u Pakoštanima.

U petak i subotu 17. i 18. kolovoza posjetitelji će moći uživati u atraktivnim noćnim bitkama, vrhunski opremljenim vitezovima, konjaničkim predstavama, streličarima, trbušnim plesačicama, srednjovjekovnoj kuhinji i zanatima na viteškom turniru u Vrani. Cijeli spektakl odvijat će uz zidine podno Maškovića Hana gdje će biti postavljeni viteški tabori.

Manifestacija ima međunarodni karakter gdje uz velik broj domaćih viteških skupina sudjeluju i gosti iz Slovenije, Mađarske, Slovačke i Češke te se ukupno očekuje oko 400 sudionika manifestacije kao i dolazak 20 000 posjetitelja kroz sva tri dana.

U nedjelju 19. kolovoza u Pakoštanima će se prirediti pomorska noćna bitka, scenski spektakl na moru u kojem sudjeluje drveno brodovlje te mnogo svjetlosno zvučnih efekata – vatrene strijele, replike srednjovjekovnih topova, kubure, baklje, vatromet…

Manifestacija Dani Vitezova vranskih u trajanju od tri dana po svom obimu predstavlja najveću manifestaciju povijesne tematike na Jadranu.

Ne tražite vitezove iza gustih pregrada povijesti. ONI SU S VAMA – u Vrani 2018.!

PETAK, SUBOTA (17. i 18. kolovoza) – VRANA 
18:00 h – otvaranje viteškog tabora, srednjovjekovni sajam..
19:15 h – 20:00 h – predstavljanje Viteških skupina
20:00 h – 20:30 h – defile Viteških skupina
20:30 h – 21:00 h – glazbeno scenski konjički spektakl
21:00 h – NOĆNA BITKA ZA VRANU – povijesno scenski spektakl

NEDJELJA (19. kolovoza) – PAKOŠTANE 
19:00 h – 24:00 h – srednjovjekovni sajam
19:00 h – defile Viteških skupina
21:00 h – POMORSKA NOĆNA BITKA – scenski spektakl na moru