NOVO: Pogled na Vransko jezero uz “LiveCamCroatia” prijenos uživo od 0-24

Iz sustava LiveCamCroatia kojim se putem HD web kamera, najnovije tehnologije s prijenosom uživo, prenose brojne naše lokacije, objavili su kako je od nedavno u njihovom sustavu i ornitološki rezervat Vransko jezero!

Podsjećam, Biograd na Moru se u ovom sustavu nalazi već četiri pune godine tj. od 2014. godine. Više o tome u linku OVDJE.

Vransko jezero, prirodni fenomen –  dva različita plavetnila na tako malom razmaku rijetko su vidljiva pojava. A na obali jezera, u Parku prirode, leži kamp Crkvine. Savršeno mjesto za opuštajući ili aktivni odmor i uživanje u čarobnom svijetu slatke i morske vode, za sve ljubitelje prirode i ptica, a ponajviše raj za obitelji biciklista i ribiča. Kada se ugodno smjestite u ovoj jedinstvenoj oazi zaista možete uživati u raznim aktivostima:

  • ribolovu– zbog povećane slanosti vode i budući da se jezero nalazi u neposrednoj blizini mora u njemu obitavaju i slatkovodne i morske vrste što ovo jezero čini vrlo zanimljivim za bavljenje ribolovom
  • promatranju ptica– u ornitološkom rezervatu živi ukupno 251 vrsta ptica i čak 13 vrsta čije su populacije na ovom području bitne ne samo za njihov opstanak na hrvatskoj već i na europskoj i svjetskoj razini. Sve to čini Vransko jezero idealnom lokacijom za promatranje ptica, ili popularni „bird-watching”. Znate li da se u predvečerje, na površini Vranskog jezera zna odmarati preko 100 000 ptica.
  • biciklizam i hodanje– vožnja biciklom i hodanje odlični su načini za istraživanje Vranskog jezera i okolnih mjesta i plaža uz more, otkrijte čarobni svijet jezerske flore i faune

Uz gore navedeni opis od sada se 24 sata dnevno s bilo kojeg drugog mjesta uživo može promatrati ova atraktivna lokacija. Pozicija uz samo Vransko jezero bit će zanimljiva ribičima, promatračima ptica, biciklistima i općenito ljudima koji vole prirodne ljepote i kampiranje.

Što se tamo događa od 0 do 24 uživo izravno možete pratiti OVDJE.

Foto: LiveCamCroatia