Par labudova u moru kraj bazena

Ove zime susreli smo se s par labudova koji su, izgleda, postali uobičajena slika u Biogradu na Moru. Bilo je to neposredno nakon Božića. Odmarali su se među mnoštvom galebova u moru kod bazena. I dok su galebovi odletjeli, oni su ostali plutajući u moru prema nama. Izrazito prijateljski raspoloženi spremno su nam pozirali za naslovnicu.

Labud na moru i nije baš neka tipična razglednica s Jadrana, sve donedavno, ali kako se čini – mogla bi uskoro postati. Danas ih se može vidjeti u gotovo svim jadranskim gradovima. Sinoć ih je naša prijateljica Dija snimila u Pakoštanima.

Migrirajući prema toplijim krajevima bježeći od hladnoće, vjerojatno zbog blage zime, zatiču se u moru, gdje se vrlo dobro snalaze unatoč tome što su prilagođeni životu i gniježđenju na slatkim vodama.

U načelu labudovi vole jesti kruh, ali kruh nije dobar za njih, jer u tijestu ima šećera, kvasca, aditiva, što im može ozbiljno naškoditi. Stručnjaci savjetuju da ih se radije nahrani kukuruzom ili sjemenkama suncokreta, uljaricama koje će im dati snagu.

Labudovi su uglavnom biljojedi i preferiraju vodeno bilje, tako da će se tijekom svoje zimske avanture na moru većinom nahraniti s biljkama s morskog dna.

Njima u čast kreirali smo i VIDEO, gdje u linku možete vidjeti više fotografija.

Isto tako i na našem YouTube kanalu: