Ilirija d.o.o. reagirala na „Izdignute i popucale ploče su opasnost za sve koji dođu na bazen. Koliko godina nije uložena niti lipa u ovo?“

Dana 31. srpnja 2022. godine podijelili smo na našoj Facebook stranici fotografiju našeg čitatelja a koji je istu objavio u Facebook grupi „Trn u oku… Biograd na Moru“, uz opis fotografije: „Izdignute i popucale ploče su opasnost za sve koji dođu na bazen. Koliko godina nije uložena niti lipa u ovo?“, što je dovelo do toga da je Ilirija d.d. reagiralo na tu objavu te su nam poslali priopćenje u kojemu stoji:

„Poštovani,

nastavno na objavu na Facebook stranici Biograjski.com dana 31. srpnja 2022. godine „Izdignute i popucale ploče su opasnost za sve koji dođu na bazen. Koliko godina nije uložena niti lipa u ovo?“ u svrhu objave cjelovitih i potpunih informacija dostavljamo naše reagiranje:

  1. Nažalost bez cjelovite rekonstrukcije bazenskog kompleksa odnosno Plažnog objekta, koji posluje u poslovnom sustavu ILIRIJE d.d., nije moguće izbjeći ovakve pojave kao što je iskliznuće pojedinih kamenih segmenata uslijed utjecaja mora, morskih plima i oseka te udara valova na navedenom objektu, bez obzira što ILIRIJA d.d. svake godine prije sezone izvrši sanacije koje su moguće.
  2. Također, nismo u mogućnosti donijeti na Zakonu osnovanu i opravdanu investicijsku odluku o cjelovitoj rekonstrukciji bazenskog kompleksa kako bi se u cijelosti izbjegla ovakva oštećenja. Riječ je o važećem Zakonu o pomorskom dobru koji ne priznaje zakonita ulaganja, stečena prava i legitimna očekivanja onih koji su izgradili ovakve objekte na pomorskom dobru niti im omogućava donošenje osnovanih i opravdanih tekućih investicijskih odluka.
  3. Vlada Republike Hrvatske u svom programu rada najavila je izradu i donošenje potpuno novog Zakona o pomorskom dobru do konca 2022. godine pa vjerujemo da će se noveliranim Zakonom pravilno urediti i ovakva neriješena pitanja s naslova zakonskih investicijskih ulaganja, stečenih prava i legitimnih očekivanja onih trgovačkih društava koji su izgradili i ulagali u ovakve objekte na pomorskom dobru i koji to namjeravaju zakonito raditi i ulagati u budućnosti kako bi se izbjegle ovakve neželjene situacije.”

Ovaj dopis “s poštovanjem” potpisuje Jasmina Kulaš Stojanov, u svojstvu voditelja ureda Uprave, korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću.

Napominjemo da o spornim pločama do sada nismo ništa objavljivali na našim mrežnim stranicama već samo na Facebooku. U nastavku objavljujemo presliku dopisa Ilirije d.d.:

Riječ je o fotografiji iz naslovnice s popratnim opisom „Izdignute i popucale ploče su opasnost za sve koji dođu na bazen. Koliko godina nije uložena niti lipa u ovo?“ objavljenoj na Facebook stranici “Biograjski.com” 31. srpnja 2022. godine: