Sretan rođendan Vice Birkiću!

Još donedavno kroz medije zapažen je mladi, talentirani Vice Birkić, izrastao u Školi nogometa HNK Primorca, prepoznat po svojoj fantastičnoj igri za matični klub i nerijetko proglašavan za najboljeg igrača utakmice. Trenirao je na Poljudu s juniorima Hajduka. Igrao je Vice u kadetima, potom i prvoj momčadi HNK Primorca, gdje se predstavio kao izuzetno dobar igrač. Danas igra u prvoj postavi HNK-a Primorca kao jedan od najperspektivnijih igrača. Visok je 188 cm, dominantna noga mu je desna i na dresu nosi peticu, laka je koraka i o balunu sve zna, izvrsno dribla i proigrava.

„Vice, to je dragulj kojeg moramo posebno pripremati. Istina treba ga ubaciti u žrvanj, našu nogometnu kolotečinu neka se čeliči igrajući jer samo tako može postati pravi igrač.“, svojedobno je o Vici govorio Leo Šarić, sportski direktor kluba.

Vrijednosti koje se u igrača razvijaju u školama nogometa kod svih igrača, a te su: poštovanje, trud, timski rad, samopouzdanje, odgovornost, poniznost, strpljenje…i dr. Vice je već stekao u svojoj obitelji.

Vice je izdanak nogometne škole Primorca, ali i obiteljske nogometne loze. Njegov otac Željko, stric Amarildo, ali dida Ante zvani Trćo igrali su nogomet. Kao strastvenim ljubiteljima nogometa, moglo bi se reći da je njima nogomet  i stil života.  Oni obiteljski naprosto žive nogomet, pa je Vice logičan slijed takve obiteljske tradicije.

Eksplozija nadarenosti ovog nogometaša iz Biograda na Moru, planula je jednog proljeća prije par godina, i nikako nije promakla ni oku stručnjaka nogometnog vodstva Hajduka, te su ga pozvali da se priključi Hajdukovoj juniorskoj ekipi. Drugim riječima, zbog objektivne procjene stručnog tima NK Hajduk naš Vice odrađivao je svoje treninge na Poljudu s juniorima Hajduka.

Vice Birkić rođen je 5. siječnja 2001. godine, pa danas slavi svoj 22. rođendan. Za rođendan mu želimo obilje  zdravlja i sreće i da se svojim radom i zalaganjem nametne kao vrhunski igrač gdje mu je objektivno i mjesto, s najboljima u nogometu. Sretno Ti bilo Vice!

Za kolaž fotografija Izvor: Zadarki list/naš arhiv/Facebook