VIDEO: Lovre Buča iz Biograda na Moru briljira u pjesmi „Vienna“ Billyja Joela

Lovre Buča iz Biograda na Moru nastupio je na Tatamatijadi davne 2013. godine i već tada oduševio sve nazočne. Redovito je nastupao i na Biograjskom trampulinu odnosno Bioritmu, lokalnom festivalu mladih glazbenih talenata koji se održavao u par navrata. Nastupao je i na brojnim drugim dječjim festivalima.

Jedan od posljednjih dječjih festivala na čijem popisu je i naš vrijedni Lovre Buča jest onaj održan u Čakovcu. Riječ je o 15. Dječjem festivalu „Mali MEF“ održanom u atriju Staroga grada Čakovca početkom kolovoza prošle godine.

U Međimurju je Lovre Buča nastupio kao član zadarskih Libretića. Snimku njegovog nastupa nemamo, no iz medija smo saznali da je riječ o coveru pjesme Billyja Joela „Vienna“ koji se napokon 7. travnja 2021. pojavio i na YouTube kanalu Glazbenog studija Libreto.

O ovom coveru smo zapravo već pisali kada je Ivana Begović, umjetnička voditeljica Libreta, objavila na Facebooku snimku u kojoj je bio tek dio covera pjesme “Vienna” koji maestralno izvodi naš Lovre Buča. Nismo tada mogli dočekati službenu objavu covera na YouTube-u, nego smo tu snimku s Facebooka podijelili s vama.

Već tad smo se uvjerili kako nam svojim stilom, pristupom, posebnim, istančanim senzibilitetom prema glazbenoj umjetnosti i kontinuitetom u radu, ovaj mladi umjetnik pokazuje da na njega u glazbenoj budućnosti itekako treba računati.

A sad napokon poslušajte cijeli snimak covera pjesme „Vienna“ Billyja Joela u kojem nas ovaj sjajni i talentirani 14-godišnjak, mlada pjevačka nada iz Biograda na Moru, sve redom uvijek iznova oduševljava:

Naslovna fotografija: Lovre Buča, Izvor: Društvo naša djeca Biograd na Moru