Humanost na djelu: Biogradskom Primorcu i pakoškom nogometnom klubu po 150 dresova

Udruga veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata ovih dana biogradskim i pakoštanskim nogometašima donirala je 300 dresova, a bolnicama 1.260 pamučnih maski.

Male stvari čine život ljepšim. U akcijama darivanja članovi Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata pokazali su da imaju veliko srce i dobrotu, da su ponos Hrvatske i Zadarske županije.

„Psihijatrijskoj bolnici Ugljan, Općoj bolnici Virovitica i Centru za rehabilitaciju “Mala Terezija” Vinkovci, ustanovi za skrb o osobama sa tjelesnim i mentalnim oštećenjima, donirali smo po 420 dvoslojnih pamučnih zaštitnih maski za višekratnu uporabu, ukupno 1.260 zaštitnih maski.“, kazao je Josip Adžić, predsjednik županijske Udruge i Zajednice Udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH, te je nastavio:

„HNK Primorac Biograd i NK Pakoštane donirali smo po 150 dresova, ukupno 300.“, ponosno će Adžić, dobri duh Udruge.

Zaštitne maske koje život znače su sašivene donacijama članova županijske Udruge i Zajednice Udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH.

Nakon odjeće i maske

„Drago nam je da barem malo možemo pomoći vrijednim zdravstvenim djelatnicima koji brinu za naše bolesne sugrađane. Vrijednost onoga što nam daju zdravstveni djelatnici, policajci, vatrogasci i svi drugi koji posljednjih mjeseci neprekidno brinu o sigurnosti i zdravlju svih nas je neprocjenjiva.“, poručio je Adžić.

Udruga je prije tri mjeseca za korisnike Psihijatrijske bolnice Ugljan donirala pun kombi potpuno nove i nenošene odjeće koje im je donirao trgovina brenda C&A u Supernovi. U ovoj akciji donirali su 420 dvoslojnih višenamjenskih zaštitnih maski od pamuka.

„U ovoj izuzetnoj situaciji najvažnije je da brinemo i ohrabrujemo jedni druge te pomažemo jedni drugima, a to upravo pokazuje vaše humane geste.“, poručila je dr. sc. Arlena Sabljar, zamjenica ravnatelja Psihijatrijske bolnice Ugljan.

Arlena Sabljar primila je paket zaštitnih maski u pratnji supruga dr. med. spec. psihijatra Denisa Sabljara, voditelja Odjela za prijem i intermedijarno liječenje žena u ugljanskoj bolnici.

Dresove donirali Riječani

„Donacija zaštitnih maski omogućit će sigurnije uvjete rada i zaštitu korisnicima i djelatnicima, stoga se zahvaljujem na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja koronavirusa i povećanju sigurnosti svih žitelja Republike Hrvatske.“, naglasila je Sabljar.

Tristo nogometnih dresova je donacija NK Lokomotiva Rijeka predsjednika Ivana Fumića, koji se natječe u 1. županijskoj nogometnoj ligi Primorsko-goranske županije. Ovaj klub broji preko 250 nogometaša, raspoređenih u osam dobnih skupina, a za njih brine 15 školovanih, licenciranih trenera.

„Akciju smo pokrenuli da pomognemo klubove kako bi se što više djece bavilo športom.“, istaknuo je Josip Adžić.

Na Gradskom stadionu Kazimir i Silvio u Biogradu na Moru donaciju od 150 dresova preuzeo je Leo Šarić – Beklija, direktor HNK Primorac, člana 3. HNL jug.

Motivacija za daljnji rad

„Koronavirus je zaustavila veliku proslavu 100-godišnjice HNK Primorac, promociju bogate monografije kluba i reprezentaciju Hrvatske trenera Zlatka Dalića da uveličaju proslavu i odigraju revijalnu utakmicu. Međutim, nije zaustavila ove plemenite ljude da nas obraduju s dresovima koji će umnogome pomoći i olakšati rad naše seniorske momčadi i sedam selekcija s preko 200 nogometaša. Što reći već velika hvala.“, kaže Šarić.

Na pakoštanskom Krču, igralištu NK Pakoštane, Josipa Adžića i Vladu Ćosića dočekali su predsjednik i dopredsjednik, Martin Čudina i Tino Juričin, te izaslanstvo UHDDR-a Pakoštane koji su dio ove humanitarne akcije.

„Sretni smo što smo dobili dresove i zahvaljujemo Udruzi veterana Vojne policije na vrijednoj donaciji. Ovakva donacija nam puno znači i motivacija je za daljnji rad.“, u ime kluba zahvalio se Tino Juričin, poznato nogometno ime koji je vratar branio u Pakoštanima, Primorcu iz Biograda, Zadru, Šibeniku.

Primjer drugima

Osim ovogodišnjih humanitarnih akcija udruga je za Božić  Božimiru Kutiji Gecu iz Sv. Filip i Jakova, darovala invalidski skuter vrijedan oko 30.000 kuna.

„Ovim gestama bi htjeli biti za primjer drugima jer živimo u svijetu koji počinje zaboravljati bitne životne vrijednosti koje nas razlikuju od drugih bića na zemlji, na empatiju, ljubav, humanost, poštivanje.“, istaknuo je Josip Adžić, vojni policajac Domovinskog rata, domoljub i humanitarac.

Izvor: Zadarski list