Ante Žepina iz Biograda na Moru ulovio sipu tešku 2,48 kilograma

Većina ribolovaca priželjkuje ulov kakav se posrećio Anti Žepina iz Biograda na Moru.  Fotografiju uspješnog ulova objavio je na Facebooku 16. siječnja ove godine, a potom je cijelu priču objavio Zadarski list, u broju od 6. veljače.

„Ja van lovin ribu otkako znan za sebe i prova san svašta, ali mi je svića najdraža, Onaj mir i gušt dok se dno presijava i gubi na rubu sjene ne može se usporediti s ničin. To je poseban osjećaj i doživljaj u kojem je ribolovac u najneposrednijem kontaktu s lovinom“, započeo je svoju priču Ante Žepina za Zadarski list, budući sudjeluje u njihovom natječaju Najulov 2020. godine, gdje uostalom mogu udjelovati svi ribolovci koji svoj ulov ostvare parangalima, vršama, ostima, tunjama, štapovima sa rolnom, panulom, skosavicama i peškafondom.

„U takvom ribolovu sve ovisi o tome koliko si brz i koliko dobro vidiš. U većini situacija nema vrimena za namištanje nego udri, jer ako propustiš, gotovo je. I tu se onda vidi koliko ko vridi.“, nastavio je Ante svoju priču.

E, da se nije ištrapala…

Detaljno opisujući svoj fenomenalan ulov Ante je ispričao sljedeće:

„Ovoga puta smo krenuli u predvečerje moj sin Šime i ja. Ja na ostima, on na penti i pomalo uza kraj. Svićajući tako lagano uz otok Pašman uspili smo naći nešto hobotnica, ne puno i ne toliko velikih, ali za svoj gušt i potribu. U principu, dosta. A onda san je, kad san već skoro proša priko nje, na neka četiri metra dubine vidija kako leži na dnu. Već na prvu vidilo se da je malo veća. Odma san reka sinu da okrene brod i kad smo se ponovno našli iznad nje, nisan se puno premišlja. Jedan hitac i pravo u nju. Polako san je diga u brod i kad smo došli doma bacija san je na vagu. Dva kila i četr’es osan! E, da se nije onoliko ištrapala, bila bi sigurno priko dva i po…“

Svi uspješni ribolovci koji žele sudjelovati na natječaju Zadarskog lista Najulov 2020. svoje podatke s fotografijama mogu poslati na adresu: Zadarski list, za Plodove zemlje i mora, Najulov 2020, Grgura Mrganića 6, 23 000 Zadar ili elektroničkom poštom preko interneta na e-mail: plodovi@zadarskilist.hr s naznakom za Plodove zemlje i mora, ili na mob. 095 91 51 343, e-mail: boris.bulic1@zd.t-com.hr, ferma.ferma@gmail.com, s naznakom za natječaj.