Dječji vrtić Biograd nagrađen za najbolji početak uređenja vrta

U HRT-ovom radijskom i koncertnom studiju “Zvonimir Bajsić” u Zagrebu, tradicionalno su dodijeljene nagrade najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj, a u kojem programu je sudjelovao i Dječji vrtić Biograd.

Naime, ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Pokroviteljica ovogodišnjega natječaja i svečane dodjele nagrada i ove godine bila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

U projektu Najljepši školski vrtovi sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Ove godine, dječji vrtić u Biogradu na Moru nagrađen je u kategoriji za najbolji početak uređenja vrta i tako dobio veliku motivaciju da i ubuduće što aktivnije s djecom napreduje s uređenjem svoga dvorišnog prostora.

Priznanje su u Zagrebu preuzele ravnateljica vrtića Esma Brzić i odgojiteljice iz grupe zadužene za ovu vrtićku aktivnost: Ivana Dominis, Ana Lukin Šarić, Nikoleta Mustapić… (naslovna fotografija).

Fotografija: Facebook