ČESTITKE! Biogradske mažoretkinje Nina Erlić, Klara Došen i Iva Jurić branile boje Hrvatske na Europskom mažoret prvenstvu u Francuskoj i izvrsno se plasirale

Biogradske mažoretkinje Nina Erlić (10 godina), Klara Došen (11 godina) i Iva Jurić (11 godina), kadetkinje su koje su se sjajnim nastupom u Jastrebarskom plasirale na Europsko prvenstvo mažoret plesa. Starije formacije Biogradskih mažoretkinja također su stekle pravo natjecanja na ovom prvenstvu, no one su zbog brojnih radnih obaveza tijekom ljetne sezone nažalost propustile ovo natjecanje.

U organizaciji Europske mažoret asocijacije (EMA) 21. po redu Europsko mažoret prvenstvo održavalo se 29. i 30. kolovoza, te 1. rujna ove godine u francuskom gradu Agenu, gdje su mlade Biogradske mažoretkinje nastupile braneći boje Hrvatske i Biograda na Moru i dale sve od sebe i više od toga.

Naime ondje je Nina Erlić otplesala solo formaciju za visoko četvrto mjesto u cijeloj Europi. Ništa manje značajan nije ni uspjeh Klare Došen i Ive Jurić koje su otplesavši duo osvojile šesto mjesto na ovom natjecanju.

Djevojke su se gotovo svakodnevno pripremale na novom igralištu kod biogradske osnovne škole, gdje su izvodile elemente plesa i raznovrsne kondicijske treninge, a svoj golemi trud, neizmjerno odricanje i zalaganje u konačnici su uspješno pokazale europskome svijetu.

Koristimo prigodu čestitati Nini Erlić, Klari Došen i Ivi Jurić na sjajnom uspjehu, ali i njihovim trenericama Ivi Čotrić i Lauri Pešić, ali i Nives Jeličić, predsjednici Kulturno umjetničkog društva Kralj Tomislav u sklopu kojeg djeluju i Biogradske mažoretkinje.

Osim hrvatskih predstavnica, na Europskom mažoret prvenstvu u Francuskoj, uz predstavnice domaćina iz Francuske, nastupile su predstavnice zemalja poput jedne Austrije, Rumunjske ili Rusije, ali i Slovačke, Bugarske, Poljske, Češke, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Srbije i Crne Gore i dr.

Defile mažoretkinja ulicama francuskog grada Agena:

Video s ceremonije zatvaranja:

Fotografija: Facebook stranica Biogradske mažoretkinje