Ljeto biogradsko 2019: Program za mjesec srpanj

Turistička zajednica Grada Biograda na Moru objavila je napokon kalendar događanja ilitiga program za mjesec srpanj. U sklopu projekta Biograd Summer 2019. u Biogradu na Moru tako će se kroz mjesec srpanj na području cijelog poluotoka organizirati razna događanja. Na primjer:

Biograd Street Music Festival na rivi

Posebno se u programu izdvaja Biograd Street Music Festival, a koji će se svečano otvoriti 8. srpnja na biogradskoj rivi. Ovo je treća godina održavanja Festivala, a s obzirom na pristigli broj prijava iz TZG Biograda javljaju kako je ovo Festival s najviše izvođača dosad.  Prijave su stigle doslovno iz cijeloga svijeta pa ćete tako na sedam punktova na Rivi svakodnevno do rujna od 20 sati moći uživati u performansima raznih zabavljača koji će svoj talent pokazati građanima Biograda i njihovim gostima.

Kulturni program na Narodnom trgu

Na Narodnom trgu, popularno znanom kao Trg Brce, koji se skrio i udobno smjestio u sami centar grada blizu bazilike Sv. Ivana Evanđeliste održavat će se kulturni program u vidu kazališta pod zvijezdama i susreta dalmatinskih klapa.

Tako nas već 10. srpnja očekuje kazališna komedija koja je trenutno jako popularna u cijeloj državi, a u kojoj glumi Slavko Sobin. Slavko je osim kao odličan glumac poznat i kao odličan plesač što je dokazao u showu Ples sa zvijezdama gdje je osvojio prvo mjesto, međutim u `Političaru` pokazat će što je to iza kulisa svakodnevne politike. Dok lijeve, desne, i one `srednje` stranke počinju svoje političko nadmetanje u kojem je većini umjesto dobrobiti naroda na umu jedino vlastiti stolac, poznati glumac utjelovit će u ovoj dinamičnoj predstavi pet živopisnih likova koji preko koalicije žele ostvariti samo jedan cilj – ugrabiti fotelje.

Dječja lutkarska predstava iz Splita dolazi nam u goste 15. srpnja, a 23. Srpnja stižu `Brodolomke` – dirljiva i tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. U ovoj predstavi pojavljuju se neke naše najpoznatije glumice poput Ecije Ojdanić, Darije Lorenci Flatz, Ane Maras Harmander i Sanje Milardović. Svakako topla preporuka svima koji se tada budu nalazili u Biogradu!

Na trgu Brce 17. srpnja održava se i tradicionalna Večer klapa koja svake godine iznova oduševljava sve ljubitelje izvorne dalmatinske pisme, a 28. srpnja u goste dolazi dubrovačka klapa Kaše.

Trg hrvatskih velikana – središnji park kod kolodvora

I središnji park u Biogradu koji se nalazi nasuprot autobusnog kolodvora bit će ovo ljeto jedno od mjesta događanja pa će se tako u parku održavati male gastro feštice pod nazivom Bokun tradicije, a ovaj park je također idealan za održavanje noćnih piknika Summer Night Picnic na kojima će nastupati razni bendovi poput AKA Crescendo i AJ Trio & Elena Stella.

Prostor ispred zgrade Gradske uprave

Ne smijemo zaboraviti kako ćemo mjesec srpanj završiti uz odličan koncert Marka Kutlića, Adalbert Turner Junci i Jazz orkestra hrvatske vojske koji će nastupati ispred Gradske uprave na Rivi u Biogradu.

Bazen Ilirija

Paralelno s ovim bogat koncertni program organizirala je i hotelska kuća Ilirija d.d. pa će tako u srpnju na  bazenu Ilirija nastupati popularni hrvatski izvođači: Parni Valjak, Ansambl Lado i Željko Bebek.

Dvorište crkve Svete Stošije

U dvorištu crkve Sv. Stošije 19. i 20. srpnja Gradska glazba Biograd organizirat će drugu godinu zaredom Jazz & Wine Fest. Svakako savjetujemo da posjetite ovaj festival.

Bit će ovo zanimljivo, dugo, toplo ljeto u Biogradu pa vas pozivamo da navratite! – poručuju iz Turističke zajednice Grada Biograda na Moru.