U Biogradu na Moru pod vedrim nebom otvorilo Ljetno kino, jedino u gradu

Lijepa vijest za Biograd: u subotu 15. lipnja Ljetno kino otvorilo svoja vrata! Na biogradskoj ljetnoj pozornici pod vedrim nebom već od ove subote napokon ćemo biti u prilici pogledati odabrane filmske naslove. Ispred nas su puna tri mjeseca bogatog filmskog programa.

Svaku večer s početkom u 21:30 sati, kad se smrači, u biogradskom kinu ispod milijun zvijezdica započinjat će filmska čarolija i cijelo ljeto moći će se pratiti bogat filmski program. Bit će zastupljeni svi žanrovi: obiteljski filmovi, crtići, akcijski, komedije, filmski hitovi itd. U ugodnoj večernjoj atmosferi i pomno odabranim naslovima naći će se za svakog ponešto.

Raspored filmova i što se nudi na repertoaru pratit ćemo na službenoj Facebook stranici Ljetnog kina, a pogledati se može i na oglasnim pločama uz frekventnija mjesta, glavne biogradske prometnice i šetališta.

Ljetno kino neizostavan je dio kulturne ponude Biograda na Moru i ono ima svoju uistinu dugu tradiciju postojanja. Uz velike Opatiju i Dubrovnik, Biograd na Moru među prvim je gradovima koji su imali ljetnu pozornicu na otvorenom uopće.

Biogradska ljetna pozornica nalazi se na adresi Marina Držića 10. Smještena je u prekrasnoj borovoj šumici u neposrednoj blizini plaže Dražica, svega 10-ak, 15 minuta hoda od centra Biograda. Ljetno kino Biograd na Moru danas djeluje u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Biograd na Moru.

Zadnjih nekoliko godina otvorilo se sve više i više ljetnih kina, kina na otvorenome. Obnavljaju se stara, a niču i neka nova. Uz Biograd na Moru i  gradove poput Zagreba, Splita, Dubrovnika i mnogo je manjih mjesta na obali i otocima u koja je film na platnu vratio odličan kino projekt.