VIDEO: Počeo Slovenski vikend u Biogradu – manifestacija koja traje punih deset dana

U Biogradu na Moru u tijeku je Slovenski vikend – manifestacija koja se organizira povodom prvosvibanjskih praznika i traje punih deset dana.

Premda se naziva „slovenski vikend“, zapravo je ova manifestacija namijenjena svima onima koji su  željni različitih događanja i zbivanja u okviru aktivnog odmora i zabavnog programa. Slovenski vikend zamišljen je kao spoj odmora ispunjenog dnevnim aktivnostima i dobrom zabavom, gdje se naglasak stavlja na uključenost cijele obitelji.

Kao uvod u manifestaciju na glavnom mulu biogradske rive otvoren je u petak sajam izvornih hrvatskih proizvoda i nastup klape Donat koja je pozdravila pridošle goste.

Drugi i svaki dan nastavlja se sajam, poslijepodne od 17 sati na glavnom mulu tekle su prijave za edukativnu igru u kojoj sudionici na zabavan način otkrivaju razne lokacije kulturnih i povijesnih vrijednosti grada Biograda, te se upuštaju u avanturu potrage za blagom. Igra ima naziv Biograd  GO – treasure hunt, a osmislili su je učenici Srednje škole Biograd na Moru zajedno s profesoricom Davorkom Demo.

Od 20 sati se na rivi nudio čitav niz gastro delicija koje se tamo i pripremaju, bilo na roštiljima, bilo u tećama, od mesa, od ribe, od hrvatskih do slovenskih specijaliteta, a sve to za posjetitelje Slovenskog vikenda koji su pomalo degustirali pripremljenu hranu.

K tome još, za pravu dalmatinsku dobrodošlicu zadužena je bila klapa Bunari iz Vodica.

Nedjelja je bila dan za aktivni odmor pa je tako od 10 sati ujutro krenula obiteljska vožnja biciklima, gdje je ruta vodila od glavnog mula do Fun parka Biograd. Poslijepodne od 18 sati na glavnom mulu krenula je popularna utrka na tri discipline naziva Biograd Run.

Nakon aktivno provedenog dana navečer se krenulo u svečano otvorenje turističke sezone u gradu Biogradu, a sve prisutne zabavljao je popularni slovenski bend Modrijani.

Idući tjedan bit će pun raznih događanja i aktivnosti, a najavu i izvještaje o tome poslat će organizatori uskoro. Nakon nabrojanih razloga zašto ovaj vikend provesti u Biogradu, nemate isprika da nam se ne pridružite 🙂 , naveli su u svom pozivu.