„67 je previše“: I u Biogradu počelo prikupljanje potpisa

Sindikalna inicijativa „67 je previše“ pokrenula je prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

U Biogradu na Moru građani mogu dati svoj potpis za raspisivanje ovog referenduma počevši od nedjelje, 28. travnja, na štandu kod spomenika dr. Franje Tuđmana. Na toj lokaciji svoj potpis građani bi mogli dati svaki dan tijekom dana do subote, 11. svibnja. Nažalost, Biograd na Moru loše je pokriven mrežom volontera koji bi prikupljali potpise.

I stoga, ako netko ima vremena i volje pomoći Biogradu na Moru u prikupljanju potpisa neka se javi glavnom koordinatoru Mirku Zriliću na kontakt broj 091 563 3372. Svaka pomoć je dobrodošla.

Diljem Hrvatske u iduća dva tjedna bit će otvoreno oko 300 štandova na kojima će se prikupljati potpisi. Potrebno prikupiti 385 000 potpisa da bi uopće došlo do raspisivanja referendum o promjenama uvjeta za mirovinu s glavnim ciljem vraćanja granice za odlazak u punu mirovinu na 65 godina starosti. Više o tome s konferencije za medije održane u Zagrebu:

Prikupljanje potpisa u Hrvatskoj organiziraju tri sindikalne središnjice – Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata.