Prošao brojna ratišta i poginuo u miru na današnji dan 2000. godine prilikom razminiravanja kod Lišana Tinjskih

Na današnji dan 2000. godine prilikom službene zadaće humanitarnog razminiravanja kod Lišana Tinjskih nedaleko Benkovca poginuo je Zoran Adamović.

Rođen je 27. lipnja 1974. godine u Zagrebu, općina Peščenica, gdje je i odrastao. Po završetku srednje policijske škole u Zagrebu, 1993. godine, zaposlio se kao djelatnik Specijalne jedinice policije „Alfa“ PU zagrebačke. Bio je angažiran u akcijama na velebitskom i dubrovačkom ratištu, sudjelovao je u oslobodilačkim operacijama „Bljesak“ i „Oluja“. Tijekom službe u više je navrata bio prigodno odlikovan: 27. studenog 1997. godine dobio je prigodnu nagradu ispred MUP-a zbog prikazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju sigurnosti u RH, 1. rujna 1999. godine odlikovan je Redom hrvatskog trolista, Medaljom Bljesak, Medaljom Oluja.

Nakon rata ostao je u „Alfama“ gdje je, između ostalog, obavljao i poslove humanitarnog razminiravanja na području PU Zadarske, PU Splitsko-dalmatinske, PU Sisačko-moslavačke, PU Ličko-senjske i PU Karlovačke. Prilikom izvršavanja jedne takve opasne zadaće razminiravanja na području PU Zadarske, na današnji dan 22. veljače 2000. godine kod Lišana Tinjskih nedaleko Benkovca, smrtno je stradao ostavivši iza sebe suprugu i dijete.

Neka mu je laka hrvatska zemlja.

Podaci preuzeti iz  www.uvsjp-alfa.hr (www.uvsjp-alfa.hr/index.php…)

Fotografija Stjepana Milkovića: „Alfe žive vječno!“