Iz HNK Primorca ravno u prvu ligu: Nikola Marić novi igrač bugarskog prvoligaša

Nikola Marić, dvadesetjednogodišnji napadač iz Posuških Vinjana nakon još jedne fantastične polusezone u HNK Primorcu iz Biograda na Moru potpisao je vrijedan ugovor na 3 godine s Bugarskim Lokomotiv Plovdivom. Novo ime u redovima biogradskog trećeligaša je Bruno Ljubić, donedavni igrač Kamena. I jednome i drugome želimo puno uspjeha, sportske sreće i golova u novim klubovima.

Nikola Marić je prošlu sezonu također krenuo u HNK Primorcu te na polusezoni bio najbolji strijelac 3. HNL lige – jug. Nakon toga otišao je u Cibaliju, gdje je stekao iskustvo u 1. HNL ligi igrajući protiv klubova poput Hajduka i Zagrebačke Lokomotive. Zbog sportskih financijskih problema vinkovačkog kluba, pa čak i mogućeg kraja ozbiljnog nogometa u Vinkovcima, ponovno se vraća u HNK Primorac, i ponovno svojim igrama u protekloj polusezoni pokazuje da je igrač za više domete. Pravo priznanje dolazi mu u obliku transfera u Bugarsku prvu ligu, gdje će mu sigurno biti izazov igrati protiv Ludogoretsa, CSKA Sofije ili Levskog.

Lokomotiv Plovdiv trenutno je osmi na tablici nakon 20. kola. U Nikoli vide pojačanje koje će im pomoći u priključku gornjem djelu iste, te povećati efikasnost koja im je sada u prosjeku jedan gol po utakmici.

Nikola Marić javio se s priprema gdje je već upisao četiri nastupa te postigao jedan pogodak uz čak tri asistencije, što je i više nego fantastičan početak!

„ Ovo je sigurno veliki korak u mojoj karijeri, tu sam već 15 dana i stvarno je odlično! Lijepo sam prihvaćen, a uvjeti i klub su fantastični. Profesionalizam je također na visokom nivou! Mislim da je ovo baš pravo vrijeme za mene da igram izvan Hrvatske,  jer sam stekao iskustvo te mislim da mogu igrati na višim razinama. Ne planiram stati na Prvoj bugarskoj ligi, iako sam sada samo fokusiran na pripreme koje obavljamo u Turskoj u Antaliji do 10. veljače. Želim da se nametnem treneru i da steknem njegovo povjerenje, povjerenje suigrača i navijača.“, kazao je Nikola Marić.

Nikola Marić, Izvor: Facebook