VIDEO: Nesportsko ponašanje i nepristojna gesta juniora Hajduka na biogradskom igralištu

Na igralištu Kažimira i Silvija u Biogradu na Moru pred 200 – injak gledatelja igrala se 11. prosinca ove godine polufinalna utakmica Kupa Dalmacije za juniore u kojoj je Hajduk u dvoboju s domaćinom Primorcem (B) prošao dalje, ali tek nakon “ruleta jedanaesteraca”…

Juniori: Primorac (B) – Hajduk  0:0 (jedanaestercima 1:4)

Strijelci s 11 m: Čačić – Šarić, Bajić, Brnić, Blagaić

Sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad)

Juniori Hajduka plasirali su se u finale Kupa središta Split boljim izvođenjem jedanaesteraca na gostovanju kod  našeg Primorca (B). Utakmica je nakon 90 minuta završena bez pogodaka, a u izvođenju kaznenih udaraca sva četvorica Bijelih bila su precizna (Ivan Šarić, Jurica Bajić, Ivan Brnić i Jakov Blagaić),  dok je za domaćine pogodio prvi izvođač Marko Čačić. Udarce Šime Čakaruna i Josipa Prtenjače izvadio je iz svog desnog kuta vratar Bijelih Karlo Sentić.

Po završetku utakmice pojavio se video s ove utakmice u kojem je snimljen mladi igrač Hajduka koji izvodi jedanaesterac i nakon toga radi nepristojnu gestu prema tribinama. Snimku je dosad pogledalo preko 1700 ljudi.

Prvu je kritiku ovakvom nesportskom ponašanju uputio Stefan Lazarevski, jedan iz reda ikona i najbolji u igračkoj „ruži“ HNK Primorac, koji je to na Hajdukovim stranicama ovako komentirao:

 „Ovo je sa današnje utakmice polufinala kupa za juniore, mladi igrač puca penal za pobjedu i nakon toga radi ovu gestu prema tribinama.
Tako odgajate mlade igrače? Sramota, za svaku osudu. Obavezno lekcija kućnog odgoja, kulture i ponašanja za mladog igrača, a nema vjerojatno još ni 18 godina. SRAM GA MOŽE BITI. Mislim da bi treneri trebali malo strožije reagirati na ovakvo ponašanje “budućih” prvotimaca.“

Evo kako su utakmicu doživjeli i prokomentirali domaćini.

U fantasticnoj utakmici Hajduk je prošao dalje (da…prošao dalje) nakon ruleta jedanaesteraca..
U 90. minuti velike borbe rezultat je bio 0 : 0. Možemo reći da smo pošteno namučili goste te posebno u drugom dijelu nekoliko puta opasno zaprijetili.. Momci su pokazali iznimnu mentalnu snagu te su utakmicu doveli u veliku neizvjesnost na radost punih tribina!
Što reći nego da smo ponosni.. na igru i ponašanje, borbenost i hrabrost! Kapa do poda svima. Svi igrači i trener mogu uzdignute glave sutra izaći van.
Gostima iz Splita čestitamo i želimo sreću dalje u kupu i općenito..Ponašanje pojedinaca iz redova bilih nećemo komentirati..Ipak nam je Hajduk u srcu!
Zaključno ipak – Forza Primorac!!!Posebno uz momke kao što su ovi naši juniori! – navodi se na stranici Škola nogometa HNK Primorac Biograd.