Tenis centar Ilirije d.d. u Biogradu na Moru uskoro bogatiji za šest novih igrališta

Tenis centar Ilirije d.d. u Biogradu na Moru do iduće ljetne sezone bit će bogatiji za šest novih igrališta. Naime, u tijeku je uređenje novih šest igrališta za tenis. Igrališta će u konačnici biti pokrivena umjetnom travom s ITF certifikatom, kako bi bili sigurni za korištenje i tijekom cijele kalendarske godine u gotovo svim vremenskim okolnostima. Ovime će Ilirija d.d. ljetnu sezonu 2019. godine s ukupno dvadeset vlastitih tenis igrališta spremnije dočekati.

Sport i rekreacija sastavni su dio suvremene turističke ponude u kojoj je tenis jedna od najzastupljenijih sportsko rekreacijskih aktivnosti. Svim znamo da je Umag sjedište vrhunskog nacionalnog i svjetskog ATP turnira – Croatia open, s visokim fondom nagrada. U Bolu na Braču izgrađen je Teniski centar „Bol“ s dvadeset teniskih igrališta i centralnim tenis stadionom s ukupno 2 000 sjedećih mjesta, gdje se svake godine održi 4-6 međunarodnih tenis natjecanja.

S novim ulaganjima u Tenis centar u Biogradu na Moru, Ilirija d.d. svrstat će se uz bok postojećih 15-ak vodećih teniskih centrara duž hrvatskog Jadrana, a samim time i grad Biograd na Moru. Iz te perspektive, između ostalih, Umag i Bol ne čine se više Biogradu na Moru kao nedosanjani san.

Obzirom da je tenis jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, on igra veliku ulogu i važnost u kreiranju turističke ponude. Vrlo često je tenis i glavni motiv dolaska turista u neku, točno određenu, destinaciju, osobito ako se u njoj održava i neko veliko tenisko natjecanje. Kontinuirani rast interesa za tenisom u turizmu opravdava ulaganja u tenis centre koji bi po svojoj kvaliteti trebali zadovoljiti potrebe suvremenih turista.

Iz tog razloga novo Ilirijino ulaganje u vlastiti tenis centar pozitivno bi moglo utjecati na unapređenje cjelokupne turističke ponude i poboljšati krvnu sliku cjelokupnog biogradskog turizma, što bi na koncu za posljedicu imalo produženje turističke sezone i samim time direktne i indirektne pozitivne ekonomske učinke.

Tenis centar Ilirije d.d. u Biogradu na Moru do iduće ljetne sezone bit će bogatiji za šest novih igrališta. Foto: Facebook