U Biogradu, u crkvi Sv. Roka u središnjem gradskom parku, posljednji pozdrav i zahvala legendi Oliveru, hrvatskom glazbeniku i kantautoru

U Biogradu na Moru spontano se javljaju građani kako bi se i u našem gradu dostojanstveno oprostili od “starog morskog vuka”, legendarnog hrvatskog glazbenika Olivera Dragojevića. Na inicijativu Marija Jeličića iz Biograda na Moru na društvenim mrežama potekle su ideje i pripreme za posljednji pozdrav našem Oliveru. Po svemu sudeći i onom što tamo piše, uz blagoslov Grada Biograda na Moru i našeg župnika mnsg. Ivana Mustaća, tako će se od velikana glazbene scene svi koji žele moći oprostiti narednih nekoliko dana u središnjem biogradskom parku u crkvici Svetog Roka na Trgu hrvatskih velikana.

„Ljudi ajmo se sutra predvečer ili na dan pogreba našeg Olivera okupiti u glavnom biogradskom parku i u tišini zajednički odati zahvalu našem Oliveru,onako iskreno kao ljudi,s dušom za čovjeka s dušom koji je ostavio veliki trag na našim životima. Dostojanstveno i mirno upaliti feral ili staviti ružu ispred crkve sv. Roka u parku. Naš Oliver je to zaslužio. Javite svoje prijedloge pa da organiziramo.“, pozvao je Mario Jeličić putem Facebooka.

Ovu inicijativu već su prihvatili mnogi u Biogradu na Moru, tako će od večeras i u narednih nekoliko dana svi koji žele u znak zahvale za svaki stih i za sve što nam je ovaj legendarni pjevač za života pružio, moći odužiti i u tišini oprostiti polaganjem ruže ili paljenjem lampiona u crkvi Svetog Roka u biogradskom parku ispod kolodvora, gdje će biti izložena Oliverova slika.

Malena crkvica Svetog Roka tako će postati središnje mjesto u kojem će se mnogi prolaznici, građani i biogradski gosti moći oprostiti od legendarnog pjevača, s molitvama da nađe svoj nebeski mir. Smještena je u središnjem gradskom parku ispod kolodvora i svojom lokacijom savršeno odgovara dostojanstvenoj zahvali svih onih koji to žele učiniti u tišini i molitvi, jednom ružom ili lampionom.

Svi koji žele sudjelovati ovog ponedjeljka su dobrodošli i na Narodni trg (poznatiji kao Trg Brce) gdje će se u zajedništvu, s početkom u 21 sat, pjevati mnoge Oliverove antologijske pjesme te će se i na taj način moći oprostiti od ovog omiljenog pjevača. (Izvor: Like Biograd)

U utorak, 31. srpnja, isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost, obilježit će se Dan nacionalne sućuti.

Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje ranije planiranih priredbi, stoji u priopćenju iz Vlade Republike hrvatske, prenose mediji.

Za Olivera proglašen i Dan nacionalne sućuti