NA NARODNOM TRGU: U nedjelju interaktivna plesno-kazališta predstava za djecu „Astronauti“, za čiju je koreografiju i ples zaslužna Irma Unušić iz Biograda

Uz slobodan ulaz u nedjelju, 1. srpnja, s početkom u 20 sati na Narodnom trgu (ili Trgu Brce) u Biogradu priredit će se za djecu jedna neobično zanimljiva predstava „Astronauti“. Za Biograd je posebno zanimljiva i po tome što je cijelu koreografiju i ples te dio scenografije za ovu predstavu osmislila Biograjka Irma Unušić. U izradi ilustracije za plakat sudjelovala je njena sestra Karla Unušić.

Predstava Astronauti je interaktivna plesno-kazališna predstava za djecu od 4 do 8 godina. Publika je od samog početka uronjena u predstavu na način da, zajedno s izvođačima, provodi astronautske vježbe kao pripremu za »putovanje u svemir«.

Beskonačnost te sve poznato i nepoznato o svemiru poslužilo je kao inspiracija za kreiranje ove predstave u kojoj djeca imaju slobodu istražiti, doživjeti i kreirati svoj autentični pokret motiviran događajima u predstavi, a koji su istovremeno podržani uživo oblikovanim zvukom.

Aktivnim sudjelovanjem publike u predstavi želja je djecu motivirati na kreaciju vlastitog pokreta, što posljedično djeluje na razvoj samosvijesti i samopuzdanja.

Režija: Maja Zećo

Koreografija: Irma Unušić

Izvedba: Una Štalcar Furač, Irma Unušić, Vanesa Petrac, Ivan Marojević

Oblikovatelji zvuka: Vanesa Petrac, Ivan Marojević

Kostimografija: Selena Gazda

Scenografija: Selena Gazda, Irma Unušić, Maja Zećo

Ilustracija za plakat: Karla Unušić, Danilo Kreso

Grafička podrška: Vedran Markulin

Fotografija i video: Marina Ćosić

Produkcija: Umjetnička organizacija SHOOMA

Predstavu Astronauti podržava KLIKER platforma koja potiče razvoj plesa za mladu publiku.

TRAJANJE PREDSTAVE: 45 minuta

Nedjelja, Narodni trg (Trg Brce) u 20 sati…