POGLEDAJTE VIDEO: Projekt „Budi aktivan, budi zdrav“ u Biogradu – Škola Nogometa HNK Primorac i Biogradske mažoretkinje – predstavljen u Fun parku Biograd

U FUN PARKU BIOGRAD PREDSTAVLJEN PROJEKT BUDI AKTIVAN! Trener Stipe Vulin i igrači Marino Uskok i Luka Crnjak odlično su prezentirali Školu nogometa HNK Primorac u Biogradu na Moru. Trenerica Laura Pešić iznijela je ukratko najosnovnije informacije o Biogradskim mažoretkinjama.

Unatoč lošim vremenskim prilikama u Fun parku Biograd predstavljen je projekt ˝Budi Aktivan, budi zdrav˝ koji za cilj ima kroz interaktivnu anketu utvrditi navike u rekreaciji i bavljenju sportom stanovnika Zadarske županije, te osvijestiti žitelje Županije o važnosti bavljenja sportom.

Ispitivanje provodi Udruga kultura i razvoj u suradnji sa Zadarskom županijom a upitnik se može ispuniti na internetskoj stranici akcije budiaktivan.com. Sudjelovanje u upitniku je anonimno i dobrovoljno, a rezultati upitnika bit će podloga za izradu strategije razvoja sporta u Zadarskoj županiji.

U promociju same akcije ali i sporta općenito uključile su se i sportske udruge s područja Grada Biograda, tako su posjetitelji Fun parka Biograd mogli uživati u nastupu Biogradskih mažoretkinja ali i naučiti tehnicirati s loptom od strane polaznika Škole nogometa Primorac iz Biograda na Moru.

Kako su nam rekli dečki iz Škole nogometa rijetko će vam znanje tehniciranja loptom ikada koristiti u samoj igri, no to je najbolji način kako osjetiti loptu i kako se priviknuti na jačinu potrebnu za udariti loptu.

Trener Stipe Vulin i igrači Marino Uskok i Luka Crnjak odlično su prezentirali Školu nogometa HNK Primorac u Biogradu na Moru, dok je trenerica Laura Pešić ovom prigodom ukratko iznijela najosnovnije informacije o Biogradskim mažoretkinjama.

Osim sportskih udruga iz Biograda, akciju su već podržale i brojne zadarske sportske udruge poput Škole trčanja Zadar i Insanity Zadar. Projekt se nastavlja 10. srpnja u Benkovcu.

 

Foto: YouTube screenshot