PRVE NEDJELJE U SRPNJU: PROSLAVA BLAGDANA – ZAVJETNOG DANA SVETE NEDILJICE U VRANI

Zavjetni blagdan svete Nediljice u Vrani svečano će se proslaviti u nedjelju 1. srpnja 2018. u svetištu sv. Nediljice u Vrani. Svete mise će biti u 7, 9, 11 i 18 sati, s tim da je sveta misa u 18 sati s blagoslovom djece.

Svečano koncelebrirano slavlje u vranskom svetištu započet će u 11 sati za vanjskim oltarom, koje će predvoditi msgr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup, te procesijom. Priliku za svetu ispovijed na ovom mjestu vjernici će imati gotovo cijeli dan u terminu od 6 – 18 sati.

Nakon duhovne okrjepe uslijedit će i ona tjelesna u šatorima s pečenom janjetinom i odojkom, osvježavajućim napitcima te uz opće pučko okupljanje s brojnim štandovima primjerenim feštama, posebno štandovima sa svetačkim predmetima, a sve to u jednom veselom i gostoljubivom podneblju Ravnih kotara, u neposrednoj blizini Vranskog jezera. Kao i svake godine, očekuje se više tisuća hodočasnika iz cijele Zadarske nadbiskupije.

Propovijed zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića na zavjetnoj svetkovini sv. Nediljice u drevnom svetištu zadarske nadbiskupije – Vrani.