ČESTITKE: Duje Jurić iz Biograda prvak Hrvatske u vorteksu!

Proteklog vikenda u Varaždinu održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe i starije kadete i kadetkinje na kojem je u dva dana nastupilo više od pet stotina natjecatelja iz četrdeset tri atletska kluba.

Jedini predstavnik AŠK Rogova iz Svetog Filipa i Jakova u kategoriji mlađih kadeta bio je Duje Jurić iz Biograda na Moru, koji je u potpunosti opravdao povjerenje svojih trenera Jakova Baričića i Šime Stanića, postavši prvakom Hrvatske u njegovoj omiljenoj disciplini: bacanju vorteksa, što je zapravo imitacija koplja za mlađe dobne uzraste.

U navedenoj disciplini natjecalo se 29 bacača, od kojih je osam najboljih izborilo ulazak u finale, među njima i Duje s tek šestim najboljim rezultatom koji je u tom trenutku iznosio oko 49 metara. Ulaskom u finale, Duje se “probudio” te je u svom prvom hitcu dosegnuo tada za ostale finaliste nedostižnih 53,36 metara. Navedeni rezultat je Dujin novi osobni rekord, a osvojena titula prvaka Hrvatske je ujedno najveći uspjeh nekog atletičara iz AŠK Rogova u desetogodišnjoj povijesti kluba.

Duje Jurić na zasluženom tronu

Izvor: B-portal.hr