U Biograd nam dolazi don Jure, don Nikola od petka umirovljen

Na mrežnim stranicama Zadarske nadbiskupije nalazimo da je zadarski nadbiskup Milan Zgrablić u petak, 28. lipnja 2024. godine, donio imenovanja i razrješenja svećenika u Zadarskoj nadbiskupiji.

Iz njegovih odluka izdvajamo dio koji se odnosi na Biograd na Moru.

Tako nalazimo da je don Nikola Tokić razriješen službe župnika u župi Sv. Ivana Krstitelja u Biogradu na Moru i umirovljen – Br. 842/2024., od 28. lipnja 2024.

Don Nikola dobitnik je nagrade za životno djelo Grada Biograda na Moru 2024. godine, a o njegovom životu i svećenstvu snimljen je i dokumentarni film „Don Nikola.

Premda umirovljen, don Nikola će još uvijek obnašati dužnost. Primopredaja se, naime, uvijek izvršava u mjesecu kolovozu i ona će biti između 19. i 24. kolovoza, javljaju nam iz župe sv. Ivana Krstitelja.

Umjesto don Nikole Tokića, dolazi nam don Jure Zubović, koji je razriješen službe župnika u župi Sv. Jurja u Viru te imenovan župnikom u župi Sv. Ivana Krstitelja u Biogradu n/M

Ostala imenovanja i razrješenja svećenika u Zadarskoj nadbiskupiji od petka, 28. lipnja 2024. godine, možete provjeriti u linku OVDJE.

Foto: Župa sv. Ivana Krstitelja, Biograd / Facebook