Biograjski.com još jednom na meti hakerskih napada

Cijenjeni čitateljice i čitatelji koji nas vjerno prate na našim mrežnim stranicama uočili su da je u proteklom tjednu naša stranica bila nedostupna.  Razlog je tome što smo se uz velike hrvatske institucije i mi od srijede našli na meti hakera, a nije nam poznato  čime smo zaslužili tu čast.

Jasno je da nismo svima omiljeni, ali čime smo zaslužili toliku čast naći se u društvu velikih poput Ministarstva financija, Porezne uprave, HNB-a, Zagrebačke burze..?!

Naši su vrsni suradnici, stručnjaci informatičari, u rekordnom roku stranicu oporavili i vratili u prvobitno stanje zajedno sa svim sadržajem. Kako smo ustanovili, nisu nam ugroženi nikakvi podatci i ovaj napad nije nam prouzročio nikakvu štetu, osim što je stranica bila nedostupna korisnicima, što je očito i bio cilj ovog napada.

Prisjetimo se, posljednji kibernetički napad na našu stranicu zbio se u petak poslijepodne 10. siječnja 2020. godine. Grad Biograd na Moru održavao je toga dana svoju svečanu sjednicu, u Benkovcu se održavao sajam, a vi koji ste u to vrijeme na vašim uređajima pokušavali otvoriti stranicu bloga, umjesto željenog sadržaja pojavila se – golotinja.

Naime, ovaj hakerski napad izvršen je s posljedicama i kada ste to poslijepodne na Internetu pokušali otvoriti stranicu bloga, stranica Biograjski.com bila je ona preusmjeren na istanbulsku stranicu za eskort pratnju. Važno je napomenuti da se ovaj napad dogodio nakon teksta satirične naravi objavljenog pod naslovom “Izbori, praznik demokracije u ruralnom dijelu domovine”.

Ispričavamo se svim našim čitateljima i obožavateljima na ovim neugodnostima.

 

 

Uprava