Sretan rođendan Jelice Farkaš!

Jelica Farkaš rođena je 21. listopada 1945. godine, danas slavi rođendan. Poznajemo je kao novinarku, ali ona piše i poeziju, priče i još puno toga što još nije objavila. Njena ratna poezija, ukupno četrnaest pjesama,  objavljena je 2011. godine u  knjizi „Koracima nade u istinu – Moja priča za vašu istinu“. U vrijeme kada je to bilo skoro pa nepopularno, ona je 2011. godine sudjelovala je i na pjesničkoj večeri domoljubne poezije posvećenoj generalu Anti Gotovini  koji je u ono vrijeme bio u Den Hagu.

Upoznali smo je kao vrlo duhovitu osobu.  Primjerice, na svom Facebook profilu je među omiljenim citatima izdvojila ovaj: „Pritišće me blagostanje, u džepu mi manje, tanje, u tanjuru isto tako, BLAGOSTANJENA sam jako.“

Pohađala je Trgovačku školu u Osijeku i Filozofski fakultet u Zadru. U Biogradu na Moru zasnovala je obitelj i sa suprugom ima sina. Pisala je dugo godina za Zadarski list, potom kao samostalni novinar za biogradski gradski portal. Obilazila je razne kulturne događaje i znala ih je na jedinstven način  približiti i prenijeti vjernom čitateljstvu. Vlastitim angažmanom i medijskim promoviranjem sudjelovala je i u raznim humanitarnim i javnozdravstvenim akcijama, primjerice „Danu narcisa“ ili „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“. Sve važnije događaje je zabilježila je i fotografijama.

Pamtimo je i po ukusnom i primjerenom odijevanju i izdefiniranim osobnim modnom stilom, udobnim i funkcionalnim, koji je prilagođavala i obnavljala u skladu sa suvremenim trendovima u skladu s raznim prigodama.

Opazili smo da je u posljednje vrijeme nema na raznim manifestacijama koje se u Biogradu na Moru organiziraju, pa joj ovim putem moramo poručiti kako nam u profesionalnom smislu jako nedostaje. Kao kolegica je uvijek bila ljubazna, fer i korektna. Od njenih starijih tekstova ponekad i mi sami dobijemo ideju za neku novu objavu. Zato joj od srca zahvaljujemo i upućujemo najljepše  rođendanske želje.

Draga slavljenice, neka Vam život daruje dovoljno sreće da bude sladak, dovoljno izazova da bude snažan, dovoljno uspjeha da se i dalje trudite, dovoljno vjere da zadržite hrabrost i dovoljno odlučnosti da svaki dan učinite nezaboravnim. Sretan rođendan Jelice!