Uskršnji domjenak u zatvorenom prostoru na Torovima usred pandemije?!

U Zadarskoj županiji preko 10 tisuća je zaraženih, novozaraženi se na dnevnoj bazi broje na 100-ine. No biogradski vlastodršci ponašaju se krajnje neodgovorno.

U privatnoj gostioni na Torovima okupili se u petak, 2. travnja 2021. na tradicionalnom domjenku povodom Uskrsa. Točan broj njih ne znamo, no svi su u zatvorenom prostoru, kaže naš izvor.

S njima je bio i njihov PR novinar iz Zadarskog lista. Neće, ne ovaj pisati o nekakvom kršenju epidemioloških mjera.

Video snimku s Torova u Biogradu na Moru poslao nam je čitatelj.

„Gradska uprava raspuštena je danas u podne, a u privatnoj gostioni na domjenku boravili su oni podobni od podne pa nadalje. Video sam snimio oko 14 sati“, kaže. Osim što tvrdi da dio djelatnika iz biogradske gradske uprave na domjenak nije pozvan, napominje da je ispred ugostiteljskog objekta vidio parkirano vozilo kojim se služi aktualni gradonačelnik Biograda na Moru, Ivan Knez.

I mi ga vidimo na screenshotu snimke (donja fotografija).

Koliko je uopće njih unutra ne možemo znati, no kad se malo bolje zagledamo u snimci vidi se jedan iz toga društva kako izlazi. Jasno je da su u zatvorenom prostoru.

Ovo bi bilo očito kršenje epidemioloških mjera i što u tom pogledu radi Stožer civilne zaštite u Biogradu na Moru? Nije dovoljno ukrašavati grad prigodnim dekoracijama, raspoređivati pisanice, zeke i piliće. Netko mora brinuti i o onima koji nemaju svijesti o tome da smo usred pandemije.

Da, da. Uskršnji domjenak u zatvorenom prostoru usred pandemije?! Latinska izreka “Quod licet Iovi, non licet bovi”, ili na hrvatskom “Što je dopušteno Jupiterunije dopušteno volu” u ovom slučaju je očito primjenjiva da to očitije ne može biti.

Kratku video priču pogledajte na našoj Facebook stranici: