Na zgradi biogradskog Doma zdravlja dotrajalu zastavu zamijenili novom

Još za Dan državnosti Republike Hrvatske i sve donedavno sa zgrade Doma zdravlja u Biogradu na Moru visjela je poderana hrvatska zastava. Uistinu otužan prizor.

S nekoliko rečenica naslovljenih s „Koji lipi barjak za Dan državnosti Republike Hrvatske“ uputili smo kritiku nadležnima i upozorili ih kako kao „odgovorni čelni ljudi Doma zdravlja u Biogradu na Moru (koji su to postali dijelom zahvaljujući činjenici  što imaju svoju državu) ističući dotrajalu zastavu osim što ruše ugled i dostojanstvo jedne države i doslovno krše zakon.“

Ništa se potom nije dogodilo.

Smatrali smo da je potrebno ponoviti da ozbiljno mislimo, pa smo na našoj Facebook stranici početkom srpnja ponovili objavu.

I danas slučajno prolazimo ispred zgrade Doma zdravlja, kad ono – konačno su dotrajalu zastavu zamijenili novom. Sada to puno bolje izgleda.

Zamislite, koliko bi nas neki naš gost, stranac cijenio i što bi pomislio o ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi jedne države da je vidio onakav barjak koji je nečijim nehajem, nemarom i nebrigom onako otužno visio?!

I sama zdravstvena djelatnica i hrvatska braniteljica, dragovoljka Domovinskog rata, jedna medicinska sestra u Zadru, prizor je ovako komentirala:

„To nije biogradski Dom zdravlja. To je Dom zdravlja Zadarske županije. Točno se zna tko je ravnatelj (ica), tko su odgovorni. Mi smo mladost ostavili u prašini, na ledu, u krvi, da bi oni zasjeli u fotelje i ovako nas i naš stijeg pljuvali. A mi nijemo gledamo i šutimo…“

E, pa mi nismo šutjeli, rezultati se vide.

Zahvaljujemo čitateljici koja nam je ukazala na ovaj problem, koji se konačno riješio. I ubuduće ćemo vam biti na raspolaganju za sve što tišti vas i nas, građane Biograda na Moru.