U teškoj prometnoj nesreći na Jankolovici poginule dvije osobe

U ponedjeljak oko 20 sati u Biogradu na Moru, predio Jankolovica, na državnoj cesti 503 došlo je do prometne nesreće u kojoj su dvije osobe smrtno stradale.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd obavili su očevid kojim je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo na način da se 36-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila Mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka, kretao iz smjera Biograda na Moru prema Benkovcu.

Ulaskom u zavoj, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju kolnika uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem, sletio van kolnika gdje vozilom udara u stablo, piše Večernji list.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno su stradali vozač i putnica u vozilu, 39-godišnja hrvatska državljanka.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd podnose izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru – istakli su iz zadarske policije.

Galeriju slika s mjesta stravičnog događaja objavili su mahom svi domaći mediji, možete je pogledati OVDJE.

Nažalost, ovo nije prva takva prometna nesreća na Jankolovici. U veljači prošle godine također se ondje dogodila teška prometna nesreća sa smrtnim ishodom.

Upravljajući Opelom zadarskih registarskih oznaka i krećući se iz pravca Benkovca u smjeru Biograda,  58-godišnji vozač izgubio je kontrolu nad upravljačem te je na predjelu Jankolovica sletio van kolnika i vozilom udario u stablo bora. Strašna prometna nesreća dogodila se 10. veljače 2019. godine oko 22:30 sati.

Apeliramo na vozače na pojačan oprez, ne samo na Jankolovici, već i drugdje. No vožnja prometnicom na Jankolovici izuzetno je zahtjevna i, usudili bismo se reći, nalikuje vožnji rollercoaster-om. Prometnica zahtjeva hitnu obnovu i sanaciju zbog toga što je, zbog prirode terena, cijela s izbočenjima i nesigurna za vožnju te je dovoljan tek trenutak nepažnje da se ponovi slična tragedija.

Naslovna fotografija: Jankolovica,  ilustrativne je naravi.