U Zadru dvojica mladića poginula u teškoj prometnoj nesreći; automobilom sletjeli u more

Zadarska policija objavila je detalje stravične nesreće:

Sinoć oko 23,15 u Zadru na Liburnskoj obali došlo je do prometne nesreće kada je 20-godišnji vozač upravljao vozilom marke Audi, zadarskih registarskih oznaka te dolaskom u blizinu ribarnice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju na kolniku uslijed čega dolazi do zanošenja i rotacije automobila koji udara u rubnjak te se odbija i prednjim dijelom automobila udara u rasvjetni stup. Nakon toga vozilo nastavlja nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom automobila udara u metalni vez te metalnu zaštitu obale i slijeće u more na dubinu od 8 metara.

Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik te policijski službenici ronioci koji su iz mora izvukli automobil i vatrogasci. U vremenu od 23,30 do 2,35 sati Liburnska obala bila zatvorena za sav promet.

Prilikom prometne nesreće u vozilu su se nalazile 4 muške osobe, 2 osobe u dobi od 20 i 17 godina su smrtno stradali, dok su 22-godišnjak i 17-godišnjak vozilima HMP prevezeni u OB Zadar.

Portal Zadarnews.hr doznaje kako je mladi zadarski glazbenik Jure Brkljača, zajedno sa svojim prijateljem, sudjelovao u spašavanju unesrećenih mladića:

Zamjenik ravnatelja zadarske bolnice, dr. Edi Karucna izvanrednoj konferenciji za medije rekao je da su na hitnom prijemu oko ponoći dobili trojicu mladića, ’98., 2000. i 2003. godište.

“Pri tome su dvojica dovezeni bez pulsa i svijesti. Poduzete su odmah mjere reanimacije koje su trajale oko pola sata. Nažalost, kod jednog mladića nismo uspjeli dobit srčanu akciju i on je umro, a kod drugog smo nakon tridesetak minuta uspjeli dobiti srčanu akciju i on je trenutno u Jedinci intenzivnog liječenja na respiratoru. Njegovo stanje je kritično. Treći mladić koji je primljen imao je lakše ozljede i on je nakon opservacije pušten na kućnu njegu”, rekao je Karuc.

“Pretpostavljam da su se utopili jer kliničkim pregledom, što smo mi izvana vidjeli, nemaju klinički teških ozljeda tako da je moja osobna pretpostavka da su se utopili”.

Ova tragedija potresla je Zadarsku županiju i cijelu Hrvatsku.

Turnjem vlada velika tuga i nevjerica. Kako piše Kalelarga.info, dvojica stradalih mladića su iz ovoga mjesta, obojica perspektivni mladi sportaši kojima su predviđali sjajnu karijeru.

Foto: Kalelarga.info

Najmlađi u automobilu je 17-godišnji Josip Brkljačić, talentirani mladi nogometaš, koji je igrao za HNK Primorac.

Drugi mladić je njegov sumještanin 19-godišnji Josip Bepo Kadija, rukometaš koji je igrao za više klubova, a posljednjih godina u zagrebačkim klubovima PPD Zagreb i Maksimir Pastela.

Na mjestu strašne tragedije na Liburnskoj obali u Zadru mnogi su u utorak ujutro palili svijeće.

U Turnju su se navečer od poginulih sumještana oprostili veličanstvenom bakljadom, prenosi portal 24 sata.