U Biogradu na Moru održan božićni domjenak Karnevalske udruge Tome Krnjeval

Kao i svake godine u tradiciji Karnevalske udruge Tome Krnjeval je božićni domjenak, koji je protekli tjedan održan na starom mjestu. U primjerenom i domaćinskom ambijentu konobe Barba u Biogradu na Moru okupilo se staro društvo vodstva Udruge te njenih članova i simpatizera. Domjenku je prethodila svečana sjednica na kojoj je izraženo sve ono što se u odvijalo u protekloj godini te istovremeno zacrtane osnovne smjernice djelovanja u ovoj što slijedi. Predsjednica Udruge Ines Miloš zahvalila je svima koji pridonose u radu udruge i zaželjela sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

U neformalnom druženju i opuštenoj atmosferi, uz morske delicije i po koju kapljicu, članovi Udruge prisjetili su se ranijih karnevalskih događanja i gostovanja te izrazili zadovoljstvo druženjima članova povodom nadolazećih blagdana koji su iz godine u godinu zapravo prerasli u tradiciju. Za dodatni gastronomski užitak tijekom večeri pobrinule su se vrijedne domaćice Udruge, koje su za ovu prigodu priredile domaćih kolača.

Večer je uljepšao pravi pravcati Djed Božićnjak ili Djed Mraz, kako god ga danas zvali, došao je s punom vrećom darova za sve nazočne kao iznenađenje cjelovečernjeg druženja. Da ne bi bilo zabune, riječ je o tome sa članovi sami sebe darivaju jedni druge, dok je slavni Djedica tek sjajni posrednik u isporuci darova (slično stoje stvari i s domjenkom). Njegov pomoćnik sob Rudolf također je bio na visini zadatka. Djedica je svakog ponaosob priupitao za želje te ih obećao ispuniti, a prije primitka dara moralo mu se obećati da će svi biti dobri i pristojno se ponašati. Lijepa gesta darivanja i ove godine izmamila je djetinji osmijeh na ozarenim licima vjernih članova Udruge.

Blagdansko druženje vrlo entuzijastičnih članova i simpatizera Karnevalske udruge Tome Krnjeval još jednom pokazalo je kolika je zapravo vjera u budućnost i opstanak karnevalskih i ostalih zbivanja u našem gradu Biogradu na Moru.

Još fotografija s ovog predivnog blagdanskog druženja nalazi se u linku OVDJE: